ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Aποφάσισε να ορίσει κατώτατο μισθό 70.000 δολ. για τους υπαλλήλους του

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Νταν περπατούσε με τη φίλη του Βάλερι στα βουνά Cascade

Ηταν τον Δεκέμβριο του 2019, όταν οι εργαζόμενοι της εταιρείας St. John Properties άνοιξαν φακέλους και διαπίστωσαν πως είχαν λάβει μπόνους που έφτανε κατά μέσο όρο τα 50.000 δολάρια, ενώ το συνολικό ποσό άγγιζε τα 10 εκατ. δολάρια. Παρόμοια, ενδεχομένως, ήταν η αντίδραση των εργαζομένων του Νταν Πρινς, ιδιοκτήτη εταιρείας πληρωμών με κάρτα από το Σιάτλ, όταν πληροφορήθηκαν ότι πλέον ο κατώτατος μισθός θα είναι στα 70.000 δολάρια ετησίως, όπως σημειώνει το BBC.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Νταν περπατούσε με τη φίλη του Βάλερι στα βουνά Cascade. Εκείνη του περιέγραφε το χάος που υπήρχε στη ζωή της, καθώς ο σπιτονοικοκύρης της προχώρησε σε αύξηση του ενοικίου της κατά 200 δολάρια το μήνα και δυσκολευόταν να τα βγάλει πέρα. Ο επιχειρηματίας εξοργίστηκε, καθώς η κοπέλα που κάποτε έβγαινε και είχε υπηρετήσει 11 χρόνια στο στρατό, έχοντας βρεθεί δύο φορές στο Ιράκ, πλέον εργαζόταν 50 ώρες την εβδομάδα σε δύο δουλειές για να μπορέσει να ζήσει. Αν και κέρδιζε 40.000 δολάρια τον χρόνο, δεν μπορούσε να νοικιάσει ένα αξιοπρεπές σπίτι στο Σιάτλ. Ο Νταν ήταν θυμωμένος με τον κόσμο που είχε γίνει τόσο άνισος. Ξαφνικά κατάλαβε ότι και εκείνος ήταν μέρος του προβλήματος.

 
 
 
 

Ο Νταν ήταν εκατομμυριούχος και η εταιρεία του Gravity Payments, που ίδρυσε όταν ήταν έφηβος, είχε πάνω από 2.000 πελάτες και η αξία της κόστιζε εκατομμύρια. Μπορεί ο ίδιος να έβγαζε 1,1 εκατ. ετησίως, ωστόσο, η ιστορία της Βάλερι τον έκανε να συνειδητοποιήσει πως αρκετοί υπάλληλοί του ενδεχομένως βρίσκονταν στην ίδια θέση, σύμφωνα με το BBC.

Τότε, πήρε τη μεγάλη απόφαση και προχώρησε σε μια ανατρεπτική κίνηση, αλλάζοντας τις ζωές των εργαζομένων του.

Ο νεαρός επιχειρηματίας είχε διαβάσει μία έρευνα από τους Νομπελίστες οικονομολόγους Daniel Kahneman και Angus Deaton, η οποία έδειχνε πόσα χρήματα χρειάζεται ένας Αμερικανός για να είναι ευτυχισμένος. Βάζοντας κάτω τα δεδομένα της εταιρείας του, διαπίστωσε πως για τους εργαζομένους του αντιστοιχούσε το ποσό των 70.000 δολαρίων. Μια ημέρα, λοιπόν, συγκέντρωσε τους υπαλλήλους του και τους ανακοίνωσε τα ευχάριστα νέα.

 
 
 
 

«Εχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που ο επιχειρηματίας προχώρησε σε αυτή την κίνηση και όπως λέει δεν το έχει μετανιώσει, ωστόσο, έχει σταματήσει αν το χαρακτηρίζει ως επιτυχία. «Είμαι ευτυχής που δουλεύει πολύ καλά για εμάς, που σημειώνουμε πρόοδο και πως η ζωή των ανθρώπων είναι καλύτερη», δήλωσε. «Αλλά δεν μπορώ πραγματικά να το ορίσω ως επιτυχία, διότι μέσα σε πέντε χρόνια από τότε που εφαρμόσαμε το πρόγραμμα των μισθών, η ανισότητα των εισοδημάτων, η ανισότητα του πλούτου και η ανισότητα εξουσίας μεταξύ των πλουσιότερων και πιο ισχυρών και όλων των άλλων συνεχίζει να αυξάνεται με ανησυχητικό τρόπο», πρόσθεσε.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Κατώτατος  |  μισθός  |  70.000  |  viral  |  κόσμος  | 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση