ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Αντίκρισα ένα άνθρωπο θηρίο... έβριζε κι έφτυνε»

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Κώστα Πάσσαρη

Την τελική ετυμηγορία του για την υπόθεση του Κώστα Πάσσαρη, εξέδωσε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Δικαστές και ένορκοι επέβαλλαν στο διαβόητο κακοποιό τέσσερις φορές ισόβια για τέσσερις δολοφονίες και επιπλέον 49 χρόνια κάθειρξη για επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών και τρεις ληστείες.

Η έδρα δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον Κ. Πάσσαρη, όπως δηλαδή είχε προτείνει και η εισαγγελέας και παράλληλα απέρριψε και το αίτημα της πολιτικής αγωγής για διαβίβαση της δικογραφίας στην εισαγγελία ώστε να διερευνηθεί περαιτέρω πως ο Κ. Πάσσαρης προμηθεύτηκε το όπλο με το οποίο δολοφόνησε τους δύο αστυνομικούς στο Γενικό κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας.

«Αντίκρισα ένα άνθρωπο θηρίο... έβριζε κι έφτυνε»

Στο μεταξύ, σήμερα στη δίκη κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας των δύο αστυνομικών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο "Γεννηματάς" από τον Πάσσαρη. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας είπε στην κατάθεσή του: "Την ώρα που ήμουν στο νοσοκομείο, δύο αστυνομικοί έφεραν ένα κρατούμενο. Αντίκρισα έναν άνθρωπο θηρίο, έβριζε, έφτυνε, ήταν αγρίμι. Έκανε κινήσεις με το σώμα του για να διαφύγει. Οι αστυνομικοί με ρώτησαν 'πού είναι ο αξονικός τομογράφος'. Αφού τους απάντησα, έφυγαν. Μετά από 3 λεπτά ένιωσα τον αέρα της σφαίρας. Οι πυροβολισμοί έπεφταν βροχή. Έπεσα κάτω. Μόλις καταλάγιασαν οι σφαίρες, είδα δύο άνδρες ξαπλωμένους με αίματα. Ήμουν σοκαρισμένη....".

Ακόμη, μάρτυρας που είδε τον Κώστα Πάσσαρη να φεύγει από το νοσοκομείο, κατέθεσε ότι κρατούσε όπλο και δεν φορούσε χειροπέδες.

"Ήταν ηρεμος, πέρασε από δίπλα μου. Ακούγαμε ουρλιαχτά μετά τους πυροβολισμούς. Κάποιοι φώναζαν "σταματήστε τον". Κρατούσε όπλο. Το όπλισε μπροστά μου, το έβαλε στο μπουφάν του και προχώρησε γρήγορα για να πάει στην πίσω πλευρά του νοσοκομείου που συνορεύει με το "Σωτηρία". Σίγουρα, δε φορούσε χειροπέδες" τόνισε.

Το δικαστήριο αναμένεται εντός της ημέρας να εκδώσει την απόφασή του.

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X