ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανοσία διάρκειας τουλάχιστον πέντε μηνών για όποιον ξεπεράσει την COVID-19

Η μελέτη έγινε σε δείγμα 21.000 μελών ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη Βρετανία.

Άτομα που προσβάλλονται από τον κορωνοϊό και αναρρώνουν αποκτούν υψηλό ποσοστό ανοσίας για τουλάχιστον πέντε μήνες, σύμφωνα με μελέτη της υπηρεσίας Δημόσια Υγείας Αγγλίας.

Η μελέτη έγινε σε δείγμα 21.000 μελών ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη Βρετανία. Όπως προέκυψε, αυτοί που νοσούν με COVID-19 είναι στη συνέχεια κατά 83% προστατευμένοι από τον ιό για περίοδο τουλάχιστον 20 εβδομάδων μετά από την αρχική προσβολή τους.

Αποδείχθηκε, ωστόσο, παράλληλα ότι ένα μικρό ποσοστό αυτών μπορεί και να ξαναπροσβληθεί στο μέλλον και να μεταδίδει τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των 6.614 υγειονομικών εργαζομένων του δείγματος που είχαν αναπτύξει αντισώματα, δηλαδή είχαν προσβληθεί από τον ιό, υπήρξαν 44 που νόσησαν για δεύτερη φορά.

Η επικεφαλής της μελέτης καθηγήτρια Σούζαν Χόπκινς δήλωσε: «Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι είναι καλά νέα. Επιτρέπει στον κόσμο να αισθάνεται ότι μια προηγούμενη προσβολή από τον κορωνοϊό θα τους προστατεύει από μελλοντική ασθένεια, αλλά την ίδια ώρα δε συνιστά απόλυτη προστασία και ως εκ τούτου ακόμα θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν κυκλοφορούν».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X