ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ακούγονται απανωτές εκρήξεις κι όλα δείχνουν εμπρησμό»

Φωτιά στην Πάρνηθα: Ανεβαίνει στις πλαγιές η πυρκαγιά

Τιτάνια είναι η προσπάθεια να σβήσουν τη φωτιά που ξεκίνησε χθες (Τρίτη 22/8) από τη Φυλή, με πυροσβέστες και εθελοντές να επικεντρώνονται στο να μην περάσει η πυρκαγιά στον Δρυμό Πάρνηθας.

Το πύρινο μέτωπο, που ξέσπασε χθες κοντά στη Μονή Κλειστών, έχει επεκταθεί και «σκαρφαλώνει» στην πλαγιά της Πάρνηθας. Οι άνεμοι δεν έχουν κοπάσει, με τις ριπές να είναι ικανές να φουντώσουν τις πύρινες «γλώσσες» και να δυναμώσουν το μέτωπο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις περιμένουν να βοηθήσει λίγο και ο άνεμος ώστε να αποφευχθεί το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Αντιδήμαρχος Φυλής: «Συνεχείς αναζωπυρώσεις, ακούγονται εκρήξεις, όλα δείχνουν εμπρησμό»

Ο αντιδήμαρχος Φυλής, Μιχάλης Οικονομάκης, μίλησε στο MEGA: «Καίει ό,τι βρει στον διάβα της. Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στο μέτωπο. Ακούγονται απανωτές εκρήξεις κι όλα δείχνουν εμπρησμό, οι ειδικοί είναι αυτοί που θα βγάλουν τα συμπεράσματα. Οι χερσαίες δυνάμεις είναι πολλές που επιχειρούν».

Πόσες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν

Σύμφωνα με τη χθεσινή έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (23/8) στις 21:10, από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Aντιπύραρχο Γιάννη Αρτοποιό, από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι, 93 νέες αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις μεσημεριανές ώρες χθες σε δασική έκταση πλησίον της περιοχής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών» Φυλής, επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, ενώ κινητοποιήθηκαν 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ και των ΟΤΑ.

Η φωτιά στη Φυλή έσπασε σε δύο μέτωπα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, ανέφερε ότι τα βασικά μέτωπα στη Φυλή είναι δύο, το ένα στη Δεκέλεια και το άλλο στον Άγιο Ιωάννη Ρώσο. Ανέφερε ότι και στις δυο φωτιές έχουν καεί σπίτια.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη η φωτιά, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι μακριά απο τον Εθνικό Δρυμό.

Εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιδήμαρχος Μενιδίου, Στάθης Τοπαλίδης, έκανε γνωστό ότι εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία με 150 άτομα, τα οποία προς το παρόν έχουν μεταφεθρεί στο δημαρχείο. Τόνισε ότι η εκκένωση ήταν προληπτική.

«Καίγονται σπίτια»

Ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος δήλωσε, χθες, στην ΕΡΤ ότι καίγονται σπίτια. Μάλιστα, ανέφερε ότι το θερμικό φορτίο είναι πολύ μεγάλο και η κατάσταση είναι αποπνικτική ενώ όπως τόνισε καίγονται σπίτια στην περιοχή.

«Η φωτιά έχει διασπαστεί σε δύο μέτωπα. Το ένα κινείται ανατολικά και το άλλο νότια, στις παρυφές του χωριού» ζητώντας να σταλεί βοήθεια γιατί καίγονται σπίτια», όπως είπε.

Ο δήμος έχει οργανώσει ομάδα για την παροχή βοήθειας στην αίθουσα του δημαρχείου και στο κλειστό γυμναστήριο.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση