ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αγριότητα - Οι Ταλιμπάν λιθοβολούν γυναίκα μέχρι θανάτου (vid)

Φωνάζουν «Αλλάχου Ακμπάρ», ενώ η γυναίκα σφαδάζει από τον πόνο

Σκηνές απίστευτης αγριότητας καταγράφει το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αποτυπώνει τον λιθοβολισμό μιας Αφγανής μέχρι θανάτου.

Στα πλάνα που προβάλλει η βρετανική Daily Mail, η γυναίκα φαίνεται να προσπαθεί να κρυφτεί μέσα σε μια τρύπα στο χώμα και να ουρλιάζει την ώρα που το εξαγριωμένο πλήθος της πετάει πέτρες και φωνάζει «χτυπήστε τη» και «Αλλάχου Ακμπάρ».

Οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο εκπρόσωπος του προέδρου του Αφγανιστάν, Ασράφ Γκάνι κατηγόρησαν για τη δολοφονία δια λιθοβολισμού τους Ταλιμπάν, οι οποίοι ωστόσο ισχυρίζονται ότι τα πλάνα δεν είναι τωρινά, αλλά από μια περιβόητη υπόθεση λιθοβολισμού μιας «μοιχαλίδας» το 2015. Ωστόσο, οι ακτιβιστές δεν τους πιστεύουν. Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας ερευνά την υπόθεση και προσπαθεί να εξακριβώσει πότε τραβήχτηκε το βίντεο και για ποιο λόγο σκότωσαν τη γυναίκα.

Η Λάιλα Χαϊντάρι, μια διακεκριμένη Αφγανή ακτιβίστρια, δήλωσε το Σάββατο ότι οι Ταλιμπάν λιθοβόλησαν τη γυναίκα «πριν λίγες μέρες» στην επαρχία Γκορ. «Πρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτήν την προσεγγιστική φρίκη», είπε η ακτοβίστρια.

«Είμαι συντετριμμένος από το βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter στο οποίο μια ομάδα Ταλιμπάν λιθοβολεί μια αθώα γυναίκα. Η σκληρότητα και η φρικαλεότητα των Ταλιμπάν στο όνομα του Ισλάμ είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» είπε ο εκπρόσωπος του προέδρου του Αφγανιστάν.

Πηγή: athensvoice.gr/ Daily Mail

Φωτο: Αφγανιστάν / © EPA/S. SABAWOON

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X