ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άγρια δολοφονία προέδρου εβραϊκής Συναγωγής

Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ

Δολοφονημένη βρέθηκε πρόεδρος εβραϊκής συναγωγής στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ.

Η Σαμάνθα Γουόλ, πρόεδρος μιας συναγωγής του Ντιτρόιτ, βρέθηκε μαχαιρωμένη μέχρι θανάτου το Σάββατο έξω από το σπίτι της, δήλωσαν οι αρχές.

Η γενική εισαγγελέας του Μίσιγκαν, Ντέινα Νέσελ ανέφερε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η Γουόλ δολοφονήθηκε. Η Νέσελ έγραψε ότι ήταν «σοκαρισμένη, λυπημένη και τρομοκρατημένη όταν έμαθε για την άγρια δολοφονία της Σαμ. Η Σαμ ήταν τόσο ευγενικός άνθρωπος όσο δεν έχω γνωρίσει ποτέ».

Είδηση-σοκ στις ΗΠΑ ο θάνατος της προέδρου εβραϊκής Συναγωγής

Το Αστυνομικό Τμήμα του Ντιτρόιτ ανέφερε σε δήλωσή του στο CBS News ότι οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε κλήση άμεσης δράσης στη γειτονιά Lafayette Park στο κέντρο του Ντιτρόιτ το πρωί του Σαββάτου, όπου βρήκαν ένα θύμα νεκρό στον τόπο του εγκλήματος από πολλαπλές μαχαιριές.

Η αστυνομία δήλωσε ότι οι αστυνομικοί «παρατήρησαν ένα ίχνος αίματος» από το πτώμα, το οποίο τους οδήγησε στο σπίτι του θύματος, όπου πιστεύεται ότι έγινε η δολοφονία. Το κίνητρο της δολοφονίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, δήλωσε η αστυνομία.

«Είναι σημαντικό να μην εξαχθούν συμπεράσματα μέχρι να εξεταστούν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία», έγραψε το αστυνομικό τμήμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ του Σαββάτου. Η αστυνομία δήλωσε ότι θα παράσχει ενημέρωση για την έρευνα σήμερα, Κυριακή.

Η Συναγωγή Issac Agree Downtown Synagogue, στην οποία η Γουόλ ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «σοκαρίστηκαν και λυπήθηκαν όταν έμαθαν για τον απροσδόκητο θάνατο» και ότι «δεν έχουν περισσότερες πληροφορίες», αλλά θα τις μοιραστούν όταν γίνουν διαθέσιμες, μετέδωσε το CBS.

Ενήμερο το FBI και έτοιμο να συνδράμει στην έρευνα

Ο δήμαρχος του Ντιτρόιτ Μάικ Ντούγκαν δήλωσε ότι «συγκλονίστηκε σήμερα όταν έμαθε για την απώλεια μιας από τις σπουδαίες νέες ηγέτιδες του Ντιτρόιτ» και ότι ολόκληρη η πόλη, «ενώνεται με την οικογένεια και τους φίλους της στο πένθος για τον τραγικό θάνατό της».

Η κυβερνήτης του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ ανέφερε σε δήλωσή της ότι ενημερώθηκε για τη δολοφονία, προσθέτοντας ότι έδωσε εντολή στην πολιτειακή αστυνομία του Μίσιγκαν να συνδράμει στην έρευνα για «αυτό το άγριο έγκλημα».

Εκπρόσωπος του FBI δήλωσε στο CBS News ότι ήταν ενήμερο για το περιστατικό και θα είναι διαθέσιμο για να βοηθήσει την αστυνομία του Ντιτρόιτ στην έρευνα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση