ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άφαντος ο δράστης του μακελειού στο Μέιν

Με ελικόπτερο και drone ψάχνουν τον 40χρονο

Ένα απίστευτης έκτασης ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει για δεύτερη συνεχή ημέρα η αμερικανική αστυνομία και η Εθνική Φρουρά των ΗΠΑ στο Μέιν για τη σύλληψη του 40χρονου μακελάρη Ρόμπερτ Καρντ, ο οποίος έχει σκοτώσει 18 άτομα και έχει τραυματίσει 13. Με τον δολοφόνο να κυκλοφορεί ελεύθερος, τουλάχιστον 80 πράκτορες του FBI, με δεκάδες πράκτορες του ATF (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για το Αλκοόλ, τα Καπνικά, τα Όπλα και τα Εκρηκτικά), ομάδες των ειδικών δυνάμεων SWAT, του στρατού, της Εθνικής Φρουράς και της τοπικής αστυνομίας έχουν εξαπολυθεί για τον εντοπισμό του 40χρονου ο οποίος θεωρείται «οπλισμένος και επικίνδυνος».

Με ελικόπτερα και drones να έχουν «επιστρατευθεί» στην αναζήτηση του υπόπτου, στις πόλεις Lewiston, Auburn, Brunswick και Lisbon, όπου είναι σε εξέλιξη το ανθρωποκυνηγητό, τα σχολεία και ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων παραμένουν κλειστά, ενώ έχει δοθεί εντολή οι πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους τη νύχτα. Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν περισσότερα στοιχεία στους υπολογιστές του 40χρονου στρατιωτικού, ο οποίος έχει απειλήσει να επιτεθεί και σε βάση της Εθνικής Φρουράς στο Μέιν. Η πόλη Lewiston έχει τεθεί σε καθεστώς lockdown, με οχήματα της αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς να κυκλοφορούν στις δασικές περιοχές, καθώς από τα ηχεία τους ακούγονται μηνύματα που προτρέπουν τον Καρντ να παραδοθεί.

Σε ό,τι αφορά τα κίνητρα του ξεσπάσματος δολοφονικής μανίας του καταζητούμενου, οι αμερικανικές Αρχές έχουν στοιχεία ότι το καλοκαίρι που πέρασε, καθώς υπηρετούσε σε στρατιωτική βάση, ο Καρντ άρχισε να λέει ότι άκουγε φωνές και ότι είχε παρόρμησει να κάνει κακό σε άλλους στρατιώτες, κάτι για το οποίο πέρασε μερικές εβδομάδες σε νοσοκομείο. Στη μονάδα του πάντως, όπου ο Καρντ ξεχώριζε ως ένας από τους καλύτερους ελεύθερους σκοπευτές, ήταν γνωστό ότι δεν είχε ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων και γι' αυτό όταν άρχισε να «συμπεριφέρεται επιθετικά», ζητήθηκε για τη δική του ασφάλεια να νοσηλευθεί.

Και ενώ στα αμερικανικά ΜΜΕ αρχίζουν να μεταδίδονται οι πρώτες πληροφορίες για τα 18 θύματα του μακελάρη, στην πολιτεία έχει ξεσπάσει πολιτική κόντρα με αφορμή το δολοφονικό ξέσπασμα του 40χρονου. Ο Τζάρεντ Γκόλντεν, μέλος του Κογκρέσου από το κόμμα των Δημοκρατικών, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου κάλεσε το Κογκρέσο να απαγορεύσει τα αυτόματα «σαν αυτό που χρησιμοποιήθηκε από τον άρρωστο δράστη της μαζικής δολοφονίας στην πόλη από την οποία κατάγομαι, στο Lewiston». Σε αυτό, ωστόσο, αντιδρά η ρεπουμπλικανή γερουσιαστής του Μέιν, Σούζαν Κόλινς, η οποία και στο παρελθόν έχει θέσει βέτο στην απαγόρευση τέτοιων όπλων, η οποία και σήμερα κάνει το ίδιο, επικαλούμενη συνταγματικά ζητήματα και σημειώνοντας ότι «το Μέιν έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά οπλοκατοχής στη χώρα και μια μακρά παράδοση υπευθυνότητας στην οπλοκατοχή».

Πηγή: protothema.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση