ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αδιανόητο έγκλημα: Έφηβος στραγγάλισε την 16χρονη αδελφή του

Προσπάθησε να τη βιάσει

Η τελευταία πράξη της οικογενειακής τραγωδίας που γράφτηκε το 2021 στη Σκωτία όταν ένας έφηβος στραγγάλισε την αδελφή του την οποία είχε προσπαθήσει να βιάσει, γράφτηκε σε μια δικαστική αίθουσα.

Το Δικαστήριο του Νότιου Λάνκασιρ έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία και απόπειρα βιασμού τον 20χρονο Γκάμπορ Γκίμπσον. Το φρικτό έγκλημά του είχε θύμα την ίδια του την αδελφή. Τα δύο αδέλφια είχαν βαρύ οικογενειακό παρελθόν έχοντας μεγαλώσει σε ανάδοχη οικογένεια που όμως αργότερα τους εγκατέλειψε.

Η 16χρονη Άμπερ δέχθηκε την επίθεση του μεγαλύτερου αδελφού της στο πάρκο της πόλης Χάμιλτον, νότια της Γλασκώβης. Ο Γκάμπορ Γκίμπσον προσπάθησε να της βγάλει τα ρούχα με σκοπό να τη βιάσει. Εκείνη αντιστάθηκε. Ο αδελφός της την χτυπούσε στο κεφάλι και άλλα σημεία του σώματός της πριν τη στραγγαλίσει.

Ο νεαρός δράστης είχε αρχικά αρνηθεί την επίθεση που συνέβη στις 26 Νοεμβρίου 2021. Στη δίκη του, που κράτησε δεκατρείς μέρες, αποδείχθηκε η ενοχή του με βασικότερα αποδεικτικά στοιχεία τις καταγραφές από τις κάμερες ασφαλείας κλειστού κυκλώματος που είναι τοποθετημένες στο πάρκο αλλά και τα ευρήματα DNA από τους λεκέδες αίματος που βρέθηκαν στο μπουφάν που φορούσε εκείνη τη μέρα.

Η σορός της 16χρονης κοπέλας βρέθηκε δύο μέρες μετά τη δολοφονία της. Είχε δηλωθεί αγνοούμενη από την οικογένειά της το βράδυ της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου 2021 και βρέθηκε το πρωί της Κυριακής 28 Νοεμβρίου 2021.

Τρεις μέρες μετά την ανακάλυψη της σορού της αδελφής του, την 1η Δεκεμβρίου 2021, ο δολοφόνος της είχε κάνει μια ανάρτηση στο Facebook, προφανώς για να θολώσει τις έρευνες της Αστυνομίας. "Άμπερ, θα πετάς ψηλά για πάντα. Θα μας λείπεις. Ειδικά σε εμένα. Σ' αγαπάω κοκκινομάλλα μου. GBFN (αντίο για την ώρα)", είχε γράψει.

Δυο αδέλφια που μεγάλωσαν με ανάδοχους γονείς: "Δεν ταίριαζαν"

Το δικαστήριο διαπίστωσε ο νεαρός δεν είχε καμία ψυχική σύνδεση με την πράξη του και ήταν απολύτως ψυχρός τη μέρα που βρέθηκε η σορός της Άμπερ, όπως είπε στην μαρτυρική του κατάθεση ο πρώην πατριός θύτη και θύματος, Γκρεγκ Νίβεν. Ο άνδρας που υπήρξε ανάδοχος γονέας των δύο κατάθεσε στο δικαστήριο ότι δεν άφηνε τα αδέλφια μόνα τους γιατί θεωρούσε ότι "δεν ταίριαζαν".

Ο Γκρεγκ Νίβεν και η σύζυγός του είχαν γίνει ανάδοχοι γονείς της Άμπερ και του Γκάμπορ από όταν η δολοφονημένη κοπέλα ήταν 3 ετών και ο αδελφός της 5. Ωστόσο, την εποχή της δολοφονίας, ο μεν Κόνορ ζούσε στον ξενώνα αστέγων Blue Triangle της πόλης Χάμιλτον ενώ η Άμπερ που ήταν ακόμα ανήλικη είχε τοποθετηθεί στο ορφανοτροφείο της πόλης.

Μια θλιβερή πτυχή αυτής της τραγωδίας είναι ότι ένας ντόπιος άνδρας, ο Στίβεν Κόριγκαν, είχε βρει τη σορό της και είχε ασελγήσει πάνω στο άψυχο σώμα της το οποίο στη συνέχεια έκρυψε. Ο 45χρονος άνδρας δικάστηκε σε ξεχωριστή δίκη και έχει οδηγηθεί στη φυλακή.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση