ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ζήτησαν νομική άρωγη οι συλληφθέντες για τους 131 μετανάστες

Στις 17 Δεκεμβρίου 2019 η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου παρουσιάστηκαν την Παρασκευή (13/12) τα πέντε πρόσωπα φερόμενοι διακινητές των 131 παράτυπων προσφύγων που αφίχθηκαν με πλοιάριο στις 4 Νοεμβρίου στην θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Χρυσοχούς μετά την παραπομπή τους σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείο  από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου στις 20 Νοεμβρίου του 2019.

Τα πέντε πρόσωπα ηλικίας 43, 53, 38, 49 και 25 ετών αιτήθηκαν νομική αρωγή και το αίτημα τους έγινε αποδεκτό από το Δικαστήριο.

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τις 17 Δεκεμβρίου 2019 για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας και διέταξε όπως μέχρι τότε παραμείνουν υπό κράτηση.

Τα δύο πρόσωπα εκ των πέντε, ηλικίας 43 και 53 ετών, εντοπίστηκαν σε ταχύπλοο που καταδιώχθηκε στο Λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας. Οι ισχυρισμοί τους, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν αντιφάσεις.

Ακολούθησε η σύλληψη του 38χρονου Ε/κ ιδιοκτήτη του φουσκωτού  ταχύπλοου σκάφους από τη Λεμεσό ο οποίος ανέφερε στο Δικαστήριο πως μετέφερε το ταχύπλοο του στο Λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας και πως το είχε δώσει σε έναν από τα δύο πρόσωπα που συνελήφθησαν ως διακινητές  με σκοπό την πώληση του.

Επίσης συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση 49χρονος και 25χρονος, μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε εναντίον τους, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν όλοι είναι αυτά της υποβοήθησης της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής, σε υπήκοο τρίτης χώρας στο έδαφος της Δημοκρατίας, συνδρομή και βοήθεια σε απαγορευμένους μετανάστες για είσοδο ή παραμονή στο έδαφος της Δημοκρατίας, λαθρεμπόριο μεταναστών δια θαλάσσης, μεταφορά προσώπων δια υδάτινης οδού και μη ασφαλούς ή υπερφορτωμένου σκάφους. 

Στο σκάφος επέβαιναν 131 άτομα εκ των οποίων 118 άντρες,  5 γυναίκες και 8 ανήλικοι. Όπως κατέθεσαν στην Αστυνομία κατέβαλαν περίπου 2.000 δολάρια έκαστος για τη μεταφορά τους.

Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο χώρο φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X