ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δικηγόρος Ισραηλινών: Η 19χρονη λέει ψέματα (Vids, Pics)

Για άλλες έξι ημέρες υπό κράτηση οι επτά

Δημήτρης Λουκά

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου οδηγήθηκαν λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής οι επτά εκ των δώδεκα Ισραηλινών, οι οποίοι παραμένουν υπό κράτηση, σε σχέση με την υπόθεση της καταγγελίας για ομαδικό βιασμό 19χρονης. Το απόγευμα της Πέμπτης 25/07 οι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν είχαν προκύψει στοιχεία εναντίον τους.

Στην διαδικασία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της ηλικίας κυρίως ενός εκ των υπόπτων (δεν έχει κλείσει τα 16 του χρόνια), το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης των επτά για άλλες έξι ημέρες.

LIVE από το δικαστήριο

«Σίγουρος ότι θα επιστρέψουν στο Ισραήλ»

Ιδιαίτερα έντονος παρουσιάστηκε ο συνήγορος υπεράσπισης εκ των υπόπτων Ισραηλινών, σε δηλώσεις που παραχώρησε στα μέσα ενημέρρωσης, σε σχέση με τους πελάτες του. Όπως είπε, νιώθει σίγουρος ότι δεν έχουν διαπράξει τα αδικήματα τα οποία διερευνώνται εναντίον τους, καθώς και ότι θα πετύχει την αποφυλάκισή τους και την επιστροφή τους στην χώρα τους.

Σε σχέση με την Αστυνομία Κύπρου, εξέφρασε την θετική άποψή του, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο διερευνά την υπόθεση, ωστόσο τόνισε ότι πρέπει η 19χρονη να υποβληθεί σε πολλές ακόμα ερωτήσεις, ώστε να ξεκαθαρίσει η σχέση της με τους υπόπτους. Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η κοπέλα ψεύδεται, εμφανίστηκε σίγουρος γι' αυτό, δίνοντας ως παράδειγμα την χθεσινή αποφυλάκιση πέντε εκ των υπόπτων, την στιγμή που η καταγγελία της, αρχικά, έκανε λόγο για δώδεκα άτομα. Σε αυτό το σημείο, ο δικηγόρος αναρωτήθηκε: «Πού είναι τα 12 αγόρια;»...

Σχετικά με τον φερόμενο εντοπισμό DNA ενός από τους υπόπτους στη σκηνή, είπε πως είναι κάτι που και ο ίδιος πρέπει να ψάξει, κάτι που θα κάνει προσεχτικά ώστε να διασφαλίσει την εικόνα του πελάτη του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι ανακριτικές αρχές πρέπει να εξετάσουν είκοσι και πλέον στοιχεία σχετικά με την υπόθεση.

Η στιγμή της αποχώρησής τους:

12:50 - Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για 6ήμερη κράτηση των επτά υπόπτων.

12:15 - Στην αίθουσα του δικαστηρίου εισήλθαν οι 7 ύποπτοι, με συγγενικά τους πρόσωπα να είναι παρόντα στην διαδικασία. Τους υπόπτους συνοδεύει ισχυρή αστυνομική δύναμη, αποτελούμενη από μέλη της ΜΜΑΔ. Το δικαστήριο, ωστόσο, ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, λόγω της ηλικίας των υπόπτων και κυρίως του ενός, ο οποίος δεν έχει κλείσει τα 16 χρόνια ζωής. Αποφασίστηκε όπως παραμείνουν στην αίθουσα τα συγγενικά πρόσωπα των επτά νεαρών και ο εκπρόσωπος της ισραηλινής Πρεσβείας στην Κύπρο.

- Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανακριτές της υπόθεσης θα ζητήσουν την ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης των επτά υπόπτων για άλλες έξι ημέρες. Τα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζουν αφορούν τον βιασμό και την συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

- Σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρει από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, ο ανταποκριτής μας, Δημήτρης Λουκά, ένας εκ των υπόπτων, κατά την προσαγωγή του, ξέσπασε σε κλάματα, μόλις αντίκρισε συγγενικό του πρόσωπο.

10:35 - Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, έφτασαν στο Επαρχιακό δικαστήριο Αμμοχώστου οι επτά που συνεχίζουν να τελούν υπό κράτηση.


Ομαδικός βιασμός - Ελεύθεροι πέντε Ισραηλινοί


Σημειώνεται ότι μετά την καταγγελία της 19χρονης και την έναρξη διερεύνησης της υπόθεσης, οι 12 νεαροί και η παραπονούμενη εξετάστηκαν από ιατροδικαστή και σύμφωνα με την Αστυνομία δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ουσιαστικό στα σώματα τους.

Πληροφορίες της Αστυνομίας αναφέρουν ότι δύο από τους υπόπτους παραδέχθηκαν προφορικά ότι ήρθαν σε συνουσία με τη κοπέλα, ενώ ορισμένοι από αυτούς βιντεογραφούσαν τη σκηνή και κάποιοι άλλοι δεν βρίσκονταν καν στο ίδιο δωμάτιο.

Η υπόθεση

Νεαρή τουρίστρια κατήγγειλε τις πρωινές ώρες στις 17/7 τον ομαδικό βιασμό της στην Αστυνομία από 12 άτομα με καταγωγή από το Ισραήλ.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, οι 12 εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ενώ την επόμενη ημέρα 18/7 οδηγήθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτησή τους. Η διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών λόγω του ότι ο ένας εκ των υπόπτων είναι ανήλικος.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την απόφαση του δικαστηρίου, εντός της αίθουσας επικράτησε ένταση από τους συγγενείς των 12 ενώ κάποιοι άλλοι ξέσπασαν σε κλάματα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X