ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπόθεση Μεταξά: Πρεμιέρα με... αναβολή για τους 15 αστυνομικούς

Πότε ορίστηκε η επόμενη δικάσιμος

24news team

Με αναβολή άρχισε την Πέμπτη (16/3), η διαδικασία για πειθαρχική δίωξη αστυνομικών σχετικά με την πρωτοφανή υπόθεση του Νίκου Μεταξά, ο οποίος δολοφόνησε πέντε γυναίκες και δύο ανήλικα παιδιά.

Όπως έγινε γνωστό, 15 μέλη της αστυνομικής δύναμης διώκονται πειθαρχικά και οι κατηγορίες, μεταξύ άλλων, που αντιμετωπίζουν είναι αμέλεια καθήκοντος και ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Οι κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής, η οποία αποτελείται από έναν ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας και δυο στελέχη της Νομικής Υπηρεσίας.

Ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισης των μελών της δύναμης ήγειραν ένσταση για να μελετήσουν περαιτέρω το μαρτυρικό υλικό και έτσι η διαδικασία ορίστηκε στις 11/7/2023. Εξάλλου Νομικοί Κύκλοι κάνουν λόγο για αμφισβήτηση της νομιμότητας της πειθαρχικής επιτροπής που διορίστηκε για να «δικάσει» τους 15 αστυνομικούς. Το θέμα αυτό θα το θέσουν εκ νέου στην επόμενη διαδικασία.

Θυμίζουμε πώς αρχικά ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, έδωσε οδηγίες τον Μάιο 2020, για ποινικές διώξεις κατά των αστυνομικών ενώ μετά την αλλαγή σκυτάλης, ο νυν Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, έκανε την ανατροπή αποφασίζοντας την μη ποινική δίωξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X