ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά - Κάηκε έκταση 3 τετραγωνικών χιλιομέτρων

Ισχυρές δυνάμεις δασοπυρόσβεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το πρωί της Πέμπτης η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:55 στην κοινότητα Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου, όπως δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής.

Λόγω της μεγάλης έκτασης της πυρκαγιάς και της περιμέτρου που φτάνει τα 6 χιλιόμετρα, στην περιοχή παρέμειναν ισχυρές δυνάμεις δασοπυρόσβεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, για την πλήρη ασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς, για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων και για την πλήρη κατάσβεση των μικρών εστιών που υπάρχουν.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου 3 τετραγωνικών χιλιομέτρων καλυμμένη κυρίως με δασική βλάστηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 27 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών, 7 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 3 πυροσβεστικά οχήματα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, 9 προωθητές γαιών και 2 βυτιοφόρα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης μέλη της Πολιτικής Άμυνας, της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας και των Επαρχιακών Διοικήσεων.

Τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος 2 που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων. Επιχείρησαν συνολικά 9 πτητικά μέσα, 1 αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, τα 2 μισθωμένα αεροσκάφη, τα 2 μισθωμένα ελικόπτερα, 1 ελικόπτερο της Αστυνομίας και 2 ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων. Τον συντονισμό των εναέριων μέσων ανέλαβε ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση