ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπό κράτηση 42χρονος για παράνομη μεταφορά παράτυπων μεταναστών

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου

ΚΥΠΕ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες εναντίον άνδρα ηλικίας 42 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης μεταφοράς παράτυπων μεταναστών με θαλάσσιο σκάφος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, εντοπίστηκαν ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο, δύο πλοιάρια με 104 μετανάστες, τα οποία προσέγγισε σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. Ωστόσο οι επιβαίνοντες στις βάρκες αρνήθηκαν να μεταφερθούν στο έδαφος της Δημοκρατίας.

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, τα δύο πλοιάρια, με τη συνοδεία σκαφών της Λιμενικής Αστυνομίας ξεκίνησαν για να επιστρέψουν στο Λίβανο, αλλά μόλις εισήλθαν στα χωρικά ύδατα, οι αρχές αρνήθηκαν να τους επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα, με αποτέλεσμα, να επιστρέφουν στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, χθες Πέμπτη, συνελήφθη ένας άνδρας, ηλικίας 42 ετών και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση