ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπέστη θερμοπληξία η αγριόγατα Σερβάλ - «Φανερά αφυδατωμένο»

Θα μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική με την συνοδεία αστυνομίας

24news team

Με την συνοδεία αστυνομίας θα μεταφερθεί η αγριόγατα Σερβάλ σε ιδιωτική κλινική.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα ζώα, Κυριάκος Κυριάκου, μαζί με τον Αντιπρόεδρο, κτηνίατρο και την κηδεμόνα του ζώου, μετέβησαν στο Ζωολογικό Κήπο. Η αγριόγατα εξετάστηκε από κτηνίατρο και διαπιστώθηκε πως υπέστη θερμοπληξία, ενώ ήδη της έχουν χορηγηθεί οροί κάτω από το δέρμα καθώς και αντιεμετικά φάρμακα αφού το ζώο σύμφωνα με την κτηνίατρο είχε ναυτία.

«Το ζώο μεταφέρθηκε σε κλιματιζόμενο χώρο, ήταν φανερά αφυδατωμένο όταν το επισκέφθηκα», αναφέρει μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της η κτηνίατρος.

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Λεμεσού απάντησε στα αιχμηρά σχόλια τα οποία κάνουν λόγο για άθλιες συνθήκες φύλαξης της αγριόγατας Σερβάλ στον ζωολογικό κήπο.

«Η παράδοση του συγκεκριμένου ζώου στον ΖΚΛ έγινε εθελοντικά από την ιδιοκτήτρια μετά από προτροπή των αρχών και δεν θεωρείται κατάσχεση. Η ιδιοκτήτριά έχει καθημερινή επαφή με το εν λόγω ζώο σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του ΖΚΛ.

Χθες μετά από ανησυχία που είχε για το ζώο ζήτησε να το δει κτηνίατρος, όπως και έγινε. Αφού το εξέτασε, ένα από τα πράγματα που σύστησε προληπτικά ήταν η υποδόρια χορήγηση φυσιολογικού ορού. Δεν έγινε καμία αναφορά από τον κτηνίατρο για θερμοπληξία ή κάτι άλλο που να απειλεί την ζωή του ζώου.

Ευχαριστούμε όλους όσους δείξανε την ευαισθησία τους για το εν λόγω ζώο».

Θυμίζουμε πως η εν λόγω αγριόγατα είχε επιτεθεί σε τρίχρονο παιδάκι τραυματίζοντάς το στο κεφάλι την Κυριακή (8/5/2021) στη Λεμεσό. Το συμβάν έλαβε χώρα σε πολυκατοικία, στη Γερμασόγεια, όταν το παιδάκι βρισκόταν στο διάδρομο του κτηρίου.

Η ιδιοκτήτρια - κηδεμόνας της γάτας, που επιτέθηκε στο 3χρονο παιδάκι, στην κατάθεση που έδωσε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, είχε αναφέρει πώς ίσως να ξέχασε την πόρτα του διαμερίσματος της ανοιχτή και έτσι το ζώο να βρήκε την ευκαιρία να βγει έξω.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X