ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΥΠΑΝ για διαμαρτυρία στο Δημοτικό Παρεκκλησιάς: Υπερβολική και άστοχη

«Θέλουμε αίθουσες και σχολεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία»

ΚΥΠΕ

Αναφορικά με τη σημερινή διαμαρτυρία του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Παρεκκλησιάς για τις κτηριακές υποδομές, διευκρινίζεται ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) έχουν ήδη ετοιμάσει προσχέδια που αφορούν τον παιδαγωγικό ανασχεδιασμό των χώρων, με βάση τα υφιστάμενα πρότυπα του κτηριολογικού προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων κατεδαφίσεων και νέων επεκτάσεων. Μετά το πέρας της διαδικασίας σχεδιασμού, το έργο θα περιληφθεί στον προϋπολογισμό με στόχο την υλοποίησή του.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η διαδικασία έχει ήδη δρομολογηθεί, ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου είχε ενημερωθεί, γραπτώς, για τα πιο πάνω και ως εκ τούτου η σημερινή διαμαρτυρία κρίνεται αχρείαστη, υπερβολική και άστοχη.

Παράκληση του ΥΠΑΝ είναι όπως οι διάφοροι φορείς απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του για ενημέρωση, ώστε να αποφεύγεται αχρείαστη ταλαιπωρία των παιδιών.

«Θέλουμε αίθουσες και σχολεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία»

Σε δίωρη αποχή από τα μαθήματα τους κατήλθαν το πρωί μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Παρεκκλησιάς, διαμαρτυρόμενοι για τις κτιριακές υποδομές του σχολείου και την μη ανταπόκριση του Υπουργείου, όπως αναφέρουν, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κατά τη διαμαρτυρία, που οργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Γονέων, μαθητές και μαθήτριες βγήκαν στο δρόμο, έξω από το σχολείο, κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Θέλουμε αίθουσες και σχολεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Πάρτε τα κοντέινερ για τα Υπουργεία, εμείς διεκδικούμε σύγχρονα σχολεία» και «Οι μαθητές δεν σκύβουν το κεφάλι, παλεύουμε για μόρφωση και κοινωνία άλλη».

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων, Στέλλα Χατζησπύρου, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα περιλαμβανόταν κονδύλι για το σχολείο στον προϋπολογισμό του 2023, αυτό δεν έγινε, ενώ πρόσφατα ενημερώθηκαν επίσημα πως δεν θα υπάρξει ούτε στον προϋπολογισμό 2024-2026.

Το σχολείο, με τους περίπου 200 μαθητές/τριες, αποτελείται από ένα παλιό κτίριο της δεκαετία του 60’, εξήγησε, το οποίο φιλοξενεί τρία τμήματα και παρουσιάζει έντονη υγρασία, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αρρωσταίνουν συχνά.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, μια λυόμενη αίθουσα που παραχωρήθηκε πέρσι, χρειάστηκε να επιδιορθωθεί τρεις φορές για να μπορέσουν να γίνουν μαθήματα, ενώ ως αίθουσα ειδικής εκπαίδευσης χρησιμοποιείται μια αποθήκη – εμπορευματοκιβώτιο.

Λόγω της αύξησης του αριθμού των παιδιών, σημείωσε, το σχολείο δεν διαθέτει πλέον αίθουσες τέχνης, οικοκυρικών, επιστήμης και μουσικής, μαθήματα που αναγκαστικά διδάσκονται εντός των τάξεων, ενώ οι γιορτές και οι εθνικές επέτειοι γιορτάζονται στην αυλή, μόνο αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Κάνοντας λόγο για «μαθητές ενός κατώτερου Θεού», η κ.Χατζησπύρου τόνισε ότι, παρά την ραγδαία ανάπτυξη της, τα σχολεία στην ανατολική περιοχή είναι «ο φτωχός συγγενής της Λεμεσού», υποδεικνύοντας την απουσία γυμνασίου, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε γυμνάσια που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

Τέλος, προειδοποίησε πως, σε περίπτωση που οι αρμόδιοι δεν ανταποκριθούν στις εκκλήσεις των παιδιών και του Συνδέσμου Γονέων, υπάρχει πρόθεση όπως το σχολείο παραμείνει κλειστό μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση