ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παρακολουθήσεις - Εντάλματα για τους Ισραηλινούς ιδιοκτήτες των εταιριών

Παρουσιάζονται ενώπιον δικαστηρίου οι τρεις - Τα αδικήματα

Σχετικά με την υπόθεση κατάσχεσης οχήματος βαν με ηλεκτρονικό εξοπλισμό, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και της αξιολόγησης στοιχείων και μαρτυριών, η Αστυνομία προχώρησε την Πέμπτη (19/12) στη σύλληψη τριών προσώπων.

Πρόκειται για δύο άντρες ηλικίας 30 και 35 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 41 ετών, ελληνοκυπριακής καταγωγής. 


«Τσάκωσαν» τρεις για το κατασκοπευτικό βαν


Εναντίον τους διερευνώνται συνολικά 13 αδικήματα, μεταξύ των οποίων η Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, αδικήματα κατά παράβαση του Περί της Προστασίας του Απορρήτου της Ιδιωτικής Επικοινωνίας Νόμος, αδικήματα κατά παράβαση του Περί της Προστασίας των Φυσικών Προσώπων Έναντι της επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αδικήματα κατά παράβαση του Περί Ραδιοεπικοινωνιών Νόμου.

Σημειώνεται ότι τα τρία πρόσωπα, ήταν υπαλλήλοι των δύο εταιρειών, της NCIS (συμφερόντων του Αβραάμ Σαχάκ Άβνι) και της Intellexa.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, η Αστυνομία φέρεται να εξασφάλισε εντάλματα σύλληψης και για τους δύο Ισραηλινούς, ιδιοκτήτες των εταιρειών. 

Οι τρείς συλληφθέντες αναμένεται το πρωί της Παρασκευής (20/12) να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας ενώ το ΤΑΕ Αρχηγείου συνεχίζει τις εξετάσεις.


Κατασκοπευτικό βαν - Ελληνοκύπριοι οι συλληφθέντες


Θυμίζουμε ότι ο απόηχος που έφερε μαζί του το υπερσύγχρονο κατασκοπευτικό βαν, ήταν τεράστιος.

Η αποκάλυψη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Παρασκευή (15/11) για την ύπαρξή του στους δρόμους της Λάρνακας προκάλεσε αντιδράσεις επί αντιδράσεων, γεννώντας ερωτήματα, με βασικό αυτό του κατά πόσον τελικά προστατεύονται τα προσωπικά μας δεδομένα και δημιουργώντας, όπως ήταν λογικό επακόλουθο, μυστήριο.

Το εν λόγω θέμα ήρθε στην επιφάνεια μέσα από άρθρο του Thomas Brewster στο Forbes, τον περασμένο Αύγουστο με τίτλο, «Ένας πολυεκατομμυριούχος ειδικός παρακολούθησης βγαίνει από τις σκιές με το 9 εκατομμυρίων δολαρίων βαν του που έχει την δυνατότητα υποκλοπών».

Ο άνθρωπος πίσω από την λειτουργία του βαν ονομάζεται, Tal Dilian και είναι βετεράνος των Ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών με εμπειρία 24 χρόνων, ο οποίος μπορεί με το πάτημα ενός κουμπιού να «αδειάσει» κινητά και να έχει πρόσβαση σε «προσωπικές» μας συνομιλίες μέσω What’s app, Messenger, αλλά και σε άλλες εφαρμογές που διαθέτουν τα έξυπνα τηλέφωνα.

Το «Α-Team» βαν, όπως χαρακτηρίζεται, χρεώνει για τις υπηρεσίες του από 3,5 εκατομμύρια δολάρια μέχρι 9 αναλόγως της κατασκοπευτικής τεχνολογίας που επιθυμεί ο πελάτης του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X