ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Τσάκωσαν» τρεις για το κατασκοπευτικό βαν

Προέκυψαν εξελίξεις

Λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης (19/12) η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη τριών προσώπων σχετικά με το βαν που περιείχε ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Τα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν στη βάση δικαστικού εντάλματος και τέθηκαν υπό κράτηση. 

Θυμίζουμε ότι ο απόηχος που έφερε μαζί του το υπερσύγχρονο κατασκοπευτικό βαν, ήταν τεράστιος.

Η αποκάλυψη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Παρασκευή (15/11) για την ύπαρξή του στους δρόμους της Λάρνακας προκάλεσε αντιδράσεις επί αντιδράσεων, γεννώντας ερωτήματα, με βασικό αυτό του κατά πόσον τελικά προστατεύονται τα προσωπικά μας δεδομένα και δημιουργώντας, όπως ήταν λογικό επακόλουθο, μυστήριο.

Το εν λόγω θέμα ήρθε στην επιφάνεια μέσα από άρθρο του Thomas Brewster στο Forbes, τον περασμένο Αύγουστο με τίτλο, «Ένας πολυεκατομμυριούχος ειδικός παρακολούθησης βγαίνει από τις σκιές με το 9 εκατομμυρίων δολαρίων βαν του που έχει την δυνατότητα υποκλοπών».

Ο άνθρωπος πίσω από την λειτουργία του βαν ονομάζεται, Tal Dilian και είναι βετεράνος των Ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών με εμπειρία 24 χρόνων, ο οποίος μπορεί με το πάτημα ενός κουμπιού να «αδειάσει» κινητά και να έχει πρόσβαση σε «προσωπικές» μας συνομιλίες μέσω What’s app, Messenger, αλλά και σε άλλες εφαρμογές που διαθέτουν τα έξυπνα τηλέφωνα.

Το «Α-Team» βαν, όπως χαρακτηρίζεται, χρεώνει για τις υπηρεσίες του από 3,5 εκατομμύρια δολάρια μέχρι 9 αναλόγως της κατασκοπευτικής τεχνολογίας που επιθυμεί ο πελάτης του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X