ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υγραέριο πίσω από την τρομακτική έκρηξη στην Έγκωμη

Ψάχνουν πώς έγινε η εισροή

24news team

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών σχετικά με την ισχυρή έκρηξη που ταρακούνησε την Έγκωμη το βράδυ της Τρίτης (20/2).

Ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομικής δύναμης, Χρίστος Ανδρέου, μιλώντας στην εκπομπή, «ALPHA Καλημέρα», ανέφερε πως οι εξετάσεις συνεχίστηκαν μέχρι αργά το απόγευμα της Τετάρτης (21/2) με την συμβολή των Δημοτικών Αρχών, του Υπουργείου Εργασίας και μελών των ηλεκτρομηχανικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον κο. Ανδρέου, διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή υγραερίου ενώ σημείωσε ότι δεν φαίνεται να υπήρχαν πολεοδομικές άδειες για την τροποποίηση του συγκεκριμένου χώρου.

«Έγινε μια διαμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου, πράγματι σε τέσσερα διαμερίσματα τα οποία δεν υπήρχαν οποιεσδήποτε πολεοδομικές άδειες», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου ο κος. Ανδρέου είπε: «Σύμφωνα με την μαρτυρία της 18χρονης, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της έκρηξης στο χώρο που διέμενε δεν υπήρχαν συσκευές όπου λειτουργούσαν με χρήση υγραερίου», προσθέτοντας, «Έδωσε αρχικά κάποιες λεπτομέρειες στους ανακριτές αλλά λόγω της κατάστασης της υγείας της δεν έγινε κατορθωτό να δώσει περισσότερες. Αυτό θα γίνει στην συνέχεια όταν το επιτρέψει η υγεία της».

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής μιλώντας στην ίδια εκπομπή επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη προήλθε από υγραέριο.

«Έχουμε καταλήξει χθες ότι πρόκειται για έκρηξη που προήλθε από υγραέριο. Επίσης έχουμε διερευνήσει όλα τα στούντιο χωρίς να εντοπιστεί οποιαδήποτε συσκευή θέρμανσης ή μαγειρικής εστίας που να δουλεύει με υγραέριο.Το μαρτυρικό υλικό είναι σημαντικό για να καταλήξουμε πως έγινε ουσιαστικά η εισροή υγραερίου στο χώρο που έγινε η έκρηξη». Σημείωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση