ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξυπνούν μνήμες στην Αγία Νάπα - Οι δύο πολύνεκρες δολοφονίες σε κοινή θέα (pics)

Οι δολοφονίες είχαν συγκλονίσει την κυπριακή κοινή γνώμη αλλά και τουρίστες

24news team

Η 23η Ιουνίου, ξυπνά άσχημες μνήμες στην Αγία Νάπα, με την τοπική κοινωνία αλλά και γενικότερη την κυπριακή κοινή γνώμη να την έχουν χαραγμένη στο μυαλό τους ως την ημέρα που εννέα άτομα δολοφονήθηκαν σε κοινή θέα. Δύο γκανγκστερικές εκτελέσεις προσώπων την ίδια ημερομηνία, σε διαφορετική όμως χρονιά.

Στόχος ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας, ο πατέρας Γιάννης Καλοψηδιώτης το 2012 και ο γιος Φάνος, το 2016. Στην πρώτη εκτέλεση, ο στόχος δεν επιτεύχθηκε αφού εν τέλει δολοφονήθηκαν οι φρουροί του Γιάννου Καλοψηδιότη και όχι ο ίδιος, ωστόσο ο επιχειρηματίας έπεσε νεκρός από σφαίρες το 2014. Όσον αφορά τον γιο, το 2016 εκτελέστηκε καθώς συνέτρωγε σε ταβέρνα της Αγίας Νάπας, μαζί με το ζεύγος Χατζηευθυμίου και τα παιδιά τους.

23 Ιουνίου 2012 – 23 Ιουνίου 2016:

Από τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την κυπριακή κοινή γνώμη, ήταν το πενταπλό φονικό που διαπράχθηκε στην οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα στις 3:30 τα ξημερώματα της 23 Ιουνίου 2012.

Νεκροί από σφαίρες έπεσαν οι, Γιώργος Γεωργίου άλλως Σατανάς, 35 ετών από το Παραλίμνι, πατέρας 3 παιδιών, Φίλιππος Λουκαϊδης, 33 ετών από τη Λευκωσία, Μάριος Καραολή, 28 ετών επίσης από τη Λευκωσία καθώς και δύο πρόσωπα από τη Ρουμανία. Οι πέντε, ήταν φρουροί του επιχειρηματία Φάνου Καλωψιδιώτη.

Ο θάνατος των τριών  επιβαινόντων ήταν ακαριαίος. Τα άλλα δύο θύματα υπέκυψαν στα τραύματα τους κατά τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Η γκανγκστερική εκτέλεση, αποδόθηκε σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αμέσως μετά το αιματοκύλισμα την σκηνή περικύκλωσαν τουρίστες, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ, αναρωτιούνταν τι συνέβη.

Για την υπόθεση, συλλαμβάνονται από την Αστυνομία ως ύποπτοι οι Ελλαδίτες Δημήτρης Μαμαλικόπουλος και Αναστάσιος Τσεχιλίδης. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο, τους επιβάλλει την μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε ποτέ στα κυπριακά δικαστικά χρονικά. Οι δύο καταδικάστηκαν σε πέντε φορές ισόβια, μια για κάθε θύμα της αιματηρής επίθεσης.

Ενώπιον δικαστηρίου αποκαλύφθηκε ότι ο Μαμαλικόπουλος, ήταν ο εκτελεστής των πέντε φρουρών και γνωστός στις ελληνικές Αρχές για τη συμμετοχή του σε αντιεξουσιαστικούς κύκλους των Αθηνών. Συνεργός του ο Τσεχιλίδης.

Στις 20 Ιουνίου 2014, δηλαδή, μόλις τρεις μέρες προτού συμπληρωθούν δύο χρόνια από το πενταπλό φονικό που συγκλόνισε την Κύπρο, ο πατέρας του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη, Γιαννής, πέφτει νεκρός από σφαίρες αγνώστων στο ράντζο που διατηρούσε στον δρόμο Αγίας Νάπας-Παραλιμνίου.  

Ακριβώς, τέσσερα χρόνια μετά, στις 23 Ιουνίου 2016, ακόμη μια μαζική δολοφονία στην Αγία Νάπα, έρχεται για να συγκλονίσει.

Στόχος αυτή τη φορά ήταν ο ίδιος ο επιχειρηματίας, ο Φάνος Καλοψιδιώτης.

Ο επιχειρηματίας, όταν δέχθηκε τα δολοφονικά πυρά, συνέτρωγε σε ταβέρνα μαζί με το ζεύγος Χατζηευθυμίου και τα παιδιά τους.

Οι δύο εκτελεστές πυροβολούν από κοντινή απόσταση και καταφέρνουν να σκοτώσουν τον επιχειρηματία, τον αστυνομικό Ηλία και τη  σύζυγό του Σκεύη Χατζηευθυμίου. 

Επίσης, κατά την ρίψη των πυροβολισμών, νεκρός πέφτει και ο ένας από τους δύο εκτελεστές, ο Yani Vogli. Ο δεύτερος, ο Alex Burrelli, παραμένει μέχρι σήμερα στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων από την κυπριακή Αστυνομία και την Interpol.

Για την υπόθεση του τετραπλού φονικού καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έξι πρόσωπα: Ο ιδιοκτήτης νυκτερινού κέντρου στην Αγία Νάπα, Παναγιώτης Πεντάφκας, ο φρουρός ασφαλείας του δολοφονηθέντος Φάνου Καλοψιδιώτη  Loy Dejan, ο Μάριος Χριστοδούλου άλλως Μπένης και η φίλη του Σοφία Γρηγορίου. Επίσης, ο Χαράλαμπος Ανδρέου, 32 χρόνων και η Σωτήρα Νεοφύτου, 30 χρόνων.

Οι τρεις πρώτοι, καταδικάστηκαν σε ποινή τέσσερις φορές ισόβια, ενώ η Σοφία Γρηγορίου σε 12 μήνες φυλάκιση.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε ποινή δια βίου φυλάκισης στον Χαράλαμπο Ανδρέου, 32 χρόνων, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή στις 20 κατηγορίες που αντιμετώπιζε και αφορούσαν μεταξύ άλλων το φόνο των Φάνου Θεοφάνους Καλοψιδιώτη, Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμίου και του Αλβανού εκτελεστή Yani Vogli.

Στη Σωτήρα Νεοφύτου, σύντροφο του Ανδρέου, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, αφού κρίθηκε ένοχη, κατόπιν δικής της παραδοχής, στην κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη ποινικού αδικήματος.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση