ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς - Δείτε ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Όλες οι πληροφορίες

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019, την παραχώρηση χριστουγεννιάτικου δώρου προς τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ανακοίνωσε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η κα Αιμιλιανίδου είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο «αποφάσισε την παραχώρηση χριστουγεννιάτικου δώρου στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού».

Πρόσθεσε ότι «η δαπάνη για το χριστουγεννιάτικο δώρο θα ανέλθει περίπου στα 18 εκατομμύρια ευρώ και αφορά στους δικαιούχους του ΕΕΕ, που θα λάβουν το 80% του επιδόματος που λαμβάνει κάποιος είτε είναι μόνος είτε ως οικογένεια.

Αφορά επίσης στους λήπτες δημοσίου βοηθήματος, τους χαμηλοσυνταξιούχους, εκείνους δηλαδή που λαμβάνουν τη μικρή επιταγή. Θα λάβουν όσο επίδομα λαμβάνουν στη μικρή επιταγή, αλλά έχει τεθεί ότι ουδείς θα λάβει κάτω από 100 ευρώ. Επιπρόσθετα, αφορά στους εγκλωβισμένους και τα παιδιά που φοιτούν σε νηπιαγωγεία, σχολεία στο Ριζοκάρπασο.

Επίσης, έχει ληφθεί απόφαση όπως οι πολύτεκνες μάνες – είναι γνωστό ότι έχει επανέλθει μερικώς το επίδομα πολύτεκνης μάνας – λάβουν ως χριστουγεννιάτικο δώρο 100 ευρώ».

Είπε ακόμη ότι «το χριστουγεννιάτικο δώρο θα δοθεί πολύ έγκαιρα, πριν τα Χριστούγεννα, κατανοώντας τις αυξημένες δαπάνες που υπάρχουν τις μέρες τον εορτών».

Παραχώρηση φοιτητικών επιδομάτων

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την παραχώρηση φοιτητικών επιδομάτων στη βάση της ίδιας μοριοδότησης που υιοθετήθηκε την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018, ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Κώστας Χαμπιαούρης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Υπουργός είπε ότι «ως πρόσθετα μέτρα στήριξης των οικογενειών των φοιτητών και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα φοιτητικά επιδόματα παραχωρούνται στη βάση κριτηρίων που στοχεύουν στην πρόσθετη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση φοιτητικών επιδομάτων στη βάση της ίδιας μοριοδότησης που υιοθετήθηκε την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018 συνολικού ύψους 6 εκ. 258 χιλιάδων ευρώ.

Ενέκρινε, επίσης, την παραχώρηση χριστουγεννιάτικου επιδόματος στους δικαιούχους φοιτητές, οι οποίοι θα πάρουν επιταγή ύψους 150 ευρώ. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στις 654 χιλιάδες ευρώ. Η συνολική δαπάνη και για τα δύο αυτά επιδόματα θα ανέλθει σε περίπου 7 εκ. ευρώ».

Ερωτηθείς ο κ. Υπουργός είπε ότι οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 4372 άτομα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X