ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κεραυνός προκάλεσε Blackout σε όλη την Κύπρο

Αποκαταστάθηκε η βλάβη σε Βασιλικό και Δεκέλεια

Επί ποδός βρίσκεται από την Τετάρτη η ΑΗΚ αφού λόγω των σφοδρών ανέμων και των έντονων βροχοπτώσεων προκλήθηκαν ζημιές στο δίκτυό της.

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, πτώσεις δέντρων έκοψαν καλώδια. Περιοχές της επαρχίας Λεμεσού, Λευκωσίας, Λάρνακας και Πάφου έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι. Όπως διευκρίνισε η κ. Παπαδοπούλου, οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος που αναγράφονται στην ιστοσελίδα της ΑΗΚ αφορούν επιδιόρθωση βλαβών που προέκυψαν από το χθεσινό πέρασμα της κακοκαιρίας.

Τα συνεργεία της ΑΗΚ εργάζονται πυρετωδώς για αποκατάσταση των βλαβών. Σημειώνεται ότι η διακοπή ρεύματος, επηρεάζει μικρό αριθμό υποστατικών σε κάθε περιοχή. Όπως μας ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου, τα συνεργεία της ΑΗΚ κλαδεύουν δέντρα και προχωρούν σε αντικατάσταση των καλωδίων όπου κόπηκαν.

Από κεραυνό που χτύπησε τη γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος Βασιλικού - Μονής, επηρεάστηκαν δύο μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος σε Βασιλικό και Δεκέλεια, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν αρκετές περιοχές, κυρίως σε Λεμεσό και Λάρνακα. Όπως μας ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου, περίπου 20 λεπτά μετά το περιστατικό αποκαταστάθηκε η βλάβη και επανήλθε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα επηρεαζόμενα υποστατικά.

Σημειώνεται ότι λόγω των καιρικών συνθηκών, δεν έχει γνωστοποιηθεί η ακριβής ώρα για αποκατάσταση των βλαβών που παρατηρούνται, καθώς προκύπτουν συνεχώς νέες βλάβες.

Διακοπές Ρεύματος στην Λάρνακα

 

Διακοπές Ρεύματος στην Λεμεσό

Διακοπές Ρεύματος στην Πάφο

Διακοπές Ρεύματος στην Λευκωσία

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X