ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαρίζει ζωή με τον θάνατό του ο 27χρονος καταδρομέας

Η απόφαση της οικογένειας

24news team

Δίνει ζωή με το θάνατό του ο 27χρονος καταδρομέας - ΣΥΟΠ, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης της Εθνικής Φρουράς στη θαλάσσια περιοχή της Λάρας, την Δευτέρα (27/6).

Η οικογένεια του άτυχου Παναγιώτη αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του και συγκεκριμένα της καρδιάς, των νεφρών, του πνεύμονα και του ήπατος, χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους του, που περιμένουν υπομονετικά, για την εξεύρεση μοσχεύματος.

Σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο οι διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για την αξιολόγηση των οργάνων και την εξεύρεση των δεκτών σε Ελλάδα και Κύπρο.

 

Εξάλλου σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό του 27χρονου. Όπως αναφέραμε και σε χθεσινό δημοσίευμα ήδη πέρασαν το κατώφλι του ΤΑΕ Πάφου, όλοι όσοι συμμετείχαν στην προγραμματισμένη άσκηση και έδωσαν κατάθεση.

Από πλευράς Αστυνομίας, θα διερευνηθούν οι συνθήκες ώστε να εξακριβωθεί πώς σημειώθηκε το θλιβερό περιστατικό και κατά πόσο προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

Οι προκαταρκτικές έρευνες, έδειξαν πως ο 27χρονος καταδρομέας δεν έπεσε από το προβλεπόμενο ύψος, το οποίο προνοεί η συγκεκριμένη άσκηση.

Συγκεκριμένα, η ενημέρωση που λάβαμε είναι πως ο άτυχος Παναγιώτης Γιαννιός, πήδηξε από ύψος περίπου 20 μέτρων, ωστόσο αυτό θα ξεκαθαριστεί όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες τόσο από την Αστυνομία όσο και από την Εθνική Φρουρά.

Σημειώνεται πως περιστατικό σημειώθηκε την ώρα προγραμματισμένου διαφημιστικού σποτ που είχε την έγκριση του Υπουργείου Άμυνας και σκοπό είχε την προώθηση του κοινωνικού έργου των καταδρομικών δυνάμεων.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης (30/6), ο Υπουργός Άμυνας, ρωτήθηκε εάν υπήρξε λάθος από πλευράς ελικοπτέρου: «Είναι πολύ σημαντικό να αποδειχθεί από ποιο υψόμετρο και αν ήταν πράγματι σε θέση ρίψης το ελικόπτερο την ώρα που επιχειρήθηκε η έξοδος του καταδρομέα».

«Είναι πολύ σημαντικό γεγονός να διαφανεί κατά πόσον ήταν στη σωστή θέση το ελικόπτερο. Υπάρχουν λόγω και της φύσης διάφορα δεδομένα, τα οποία αναλύονται», σημείωσε.

Τα ακριβή αίτια θανάτου του καταδρομέα αναμένεται να εξακριβωθούν μετά την νενομισμένη νεκροτομή.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση