ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χάος στο αεροδρόμιο Πάφου - Χιλιάδες επιβάτες παγιδεύτηκαν (pics,vid)

Το εν λόγω θέμα απασχόλησε και Βρετανικά ΜΜΕ

24news team

Το απόλυτο χάος επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης (2/11), όταν υπάλληλοι του αεροδρομίου Πάφου αποφάσισαν να κατέλθουν σε αυθόρμητη στάση εργασίας.

Το όλο θέμα απασχόλησε και τα Βρετανικά ΜΜΕ αφού σε δημοσίευμα της η «DailyMail», αναφέρει: «Χάος στην Κύπρο καθώς ‘’χιλιάδες’’ ταξιδιώτες έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο της Πάφου, παγιδευμένοι σε αεροπλάνα μετά την απεργία, τελευταίας στιγμής, του προσωπικού».

*Το δημοσίευμα της DailyMail

*Φωτογραφία από DailyMail

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση των υπαλλήλων του αεροδρομίου, να κατέλθουν σε αυθόρμητη στάση εργασίας, από τις 14:00 μέχρι τις 16:00 το απόγευμα, είχε ως αποτέλεσμα να επηρεαστούν πάνω από 20 πτήσεις, κάποιες είχαν εκτραπεί προς τη Λάρνακα, ενώ άλλες ακυρώθηκαν, με τους ταξιδιώτες να μεταφέρονται σε ξενοδοχεία.

Μία επιβάτιδα ανέφερε πως το αεροπλάνο της είχε παραμείνει καθηλωμένο, όπως και άλλα αεροσκάφη.

*Φωτογραφία από DailyMail

Άλλος ταξιδιώτης, απαντώντας στην ανάρτηση που έκανε αεροπορική εταιρεία στο Twitter, δήλωσε πως έδωσαν 50 περίπου μικρά κουτιά με μπισκότα, για εκατοντάδες ταξιδιώτες ενώ σημείωσε ότι ενήλικες και παιδιά είχαν παγιδευτεί στο αεροδρόμιο, χωρίς ενημέρωση για ώρες.

Θυμίζουμε πως σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΚ Πάφου, ανέφερε πως το προσωπικό των εταιρειών LGS Handling Ltd και Swissport, κατήλθε σε αυθόρμητη στάση εργασίας ενόψει της συνεδρίας στο Υπουργείο Μεταφορών σε σχέση με τα προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί μετά την ανάληψη της επίγειας εξυπηρέτησης από νέα εταιρεία στη Λάρνακα και πρόκειται να ξεκινήσει στην Πάφο.

Σύμφωνα με τον κο. Δημοσθένους, «από ό,τι φαίνεται η νέα εταιρεία δεν πρόκειται να εφαρμόσει τους κανονισμούς τους οποίους έχει υπογράψει το Υπουργείο Μεταφορών ούτε τη συλλογική σύμβαση».

Ο κος. Δημοσθένους ανέφερε πως έγιναν συνεντεύξεις από τη νέα εταιρεία την Τρίτη στο πλαίσιο των οποίων τους λέχθηκε ότι θα τους γίνει μείωση μισθών κάτι που αντιβαίνει, όπως είπε, τόσο τη συλλογική σύμβαση εργασίας που υποχρεούται να εφαρμόσει όσο και το διάταγμα του Υπουργείου Μεταφορών, το οποίο μιλά για μεταφορά των υπαλλήλων με τους ίδιους όρους απασχόλησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X