ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξανά εκτός λειτουργίας η Πύλη Εμβολιασμού - Ποιοι επηρεάζονται

Επρόκειτο να λειτουργήσει για πέραν των 9 χιλιάδων ραντεβού

Πρόβλημα προέκυψε εκ νέου το πρωί της Πέμπτης με την Πύλη Εμβολιασμού κατά της COVID-19, η οποία ήταν προγραμματισμένη να ανοίξει στις 7.30πμ για τις ηλικίες 61 – 63, με 9.707 διαθέσιμα ραντεβού.

Η Πύλη Εμβολιασμού είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα και την περασμένη εβδομάδα, όταν τέθηκε εκτός λειτουργίας την Τετάρτη, λίγα λεπτά αφού άνοιξε για τη διευθέτηση ραντεβού.

Την περασμένη Τρίτη ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ ότι η Πύλη Εμβολιασμού έχει αναβαθμιστεί και έχει δυνατότητα ταυτόχρονης πρόσβασης 30.000 - 35.000 χρηστών, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο προγραμματισμός για το κλείσιμο ραντεβού θα συνεχιστεί με συγκεκριμένες ηλικίες.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το θέμα, ο κ. Κόκκινος είχε διευκρινίσει ότι τα ζητήματα που αντιμετώπισε η Πύλη οφείλονταν στον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό των ταυτόχρονων προσπαθειών, που έγιναν για το κλείσιμο ραντεβού, που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί. Εξήγησε ότι αυτό συνέβη γιατί μπορεί ταυτόχρονα να γίνονταν προσπάθειες από 4 ή 5 διαφορετικά άτομα για να κλειστεί ραντεβού εμβολιασμού για το ίδιο άτομο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, μέχρι τις 13 Απριλίου έγιναν 193.537 εμβολιασμοί, οι 137.004 με την 1η δόση και οι 56.533 και με τις δύο δόσεις. Επίσης, από τον Δεκέμβριο 2020 μέχρι και τον Ιούνιο 2021 αναμένεται να έχουν παραληφθούν 1 εκ. δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση