ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαμός με την Πάφο… θα είναι ή όχι σε lockdown; (vid)

Εξηγήσεις ζητά ο Δήμαρχος Πάφου

24news team

Ντόρος προκλήθηκε έπειτα από δηλώσεις του Δρος Λεόντιου Κωστρίκη στο ΡΙΚ, όπου εν ολίγοις ανέφερε ότι η απόφαση για τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που λήφθηκαν για την επαρχία Πάφου ήταν πολιτική.

Η προαναφερθείσα τοποθέτηση σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των τεστ που διεξάγονται για COVID-19 έχουν αναστατώσει τους εμπλεκομένους, προκαλώντας μάλιστα ερωτήματα.

Εξηγήσεις ζητά ο Δήμαρχος Πάφου

Ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ζητά άμεσα εξηγήσεις.

Μάλιστα στην εν λόγω τοποθέτηση ο κ. Φαίδωνος ανάρτησε και το σχετικό απόσπασμα.

«Όλοι στην Πάφο καλούμε τους πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα. Τέτοιες δηλώσεις όμως δημιουργούν αναστάτωση και ερωτηματικά. Πρέπει να δοθούν άμεσα εξηγήσεις».

Τα μαζεύει ο Κωστρίκης

Αφότου έγινε ο κακός χαμός, ο Δρ Λεόντιος Κωστρίκης έσπευσε να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοούσε με την επίμαχη δήλωσή του.
Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» του Alpha Κύπρου, είπε: «Είναι προφανές ότι αυτοί που άκουσαν την δήλωσή μου, το Σάββατο όταν εννοούσα πολιτική απόφαση, εννοούσα απόφαση της πολιτείας και αυτό είναι σωστό, βάσει των εισηγήσεων της επιδημιολογικής ομάδας. Άρα η πολιτική απόφαση δεν υπονοεί τίποτε άλλο πέραν του ότι είναι απόφαση της πολιτείας».

Σταματούν τα rapid tests στην Πάφο

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, σε εξέλιξη βρίσκεται και σήμερα το πρόγραμμα διενέργειας μοριακής εξέτασης PCR στην Πάφο, ενώ τερματίζεται από σήμερα στην πόλη ο πληθυσμιακός έλεγχος με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), αφού σε κανένα σημείο της Πάφου δεν θα διεξάγονται τα rapid tests, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Χτες στο πλαίσιο των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν με τη μοριακή μέθοδο (PCR), από τα 280 δείγματα που λήφθηκαν στην επαρχία Πάφου στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Εξάλλου, χθες στο πλαίσιο του προγράμματος διενέργειας rapid tests στην Πάφο διενεργήθηκαν 443 τεστ εκ των οποίων 273 στον χώρο στάθμευσης υπεραγοράς Παπαντωνίου (Λεωφόρο Ελλάδος) και 170 στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου – μπροστά από το Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη, εντοπίστηκαν συνολικά 5 θετικά κρούσματα.

Τι θα γίνει τώρα με την Πάφο;

Τα ερωτήματα είναι πολλά και σε συνδυασμό με την εύλογη κούραση των πολιτών είναι και βασανιστικά.

Η Πάφος, που ομολογουμένως, όπως άλλωστε έχει αναγνωριστεί από τους αρμοδίους, τήρησε τα μέτρα με συνέπεια, θα συνεχίσει να είναι ή όχι υπό καθεστώς lockdown;

Ποιος τελικά πήρε την απόφαση η Πάφος να είναι σε lockdown και με ποια κριτήρια;

Και το σημαντικότερο, οι αποφάσεις περί της πανδημίας πώς λαμβάνονται;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X