ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σόκαρε η Σάρα: «Το αίμα έβγαινε όπως το τσουνάμι»

Οι στιγμές της Σιαμς δίπλα στον Τζιωνή - Πάγωσε το δικαστήριο

Συνεχίστηκε η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης της στυγερής δολοφονίας του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου, η οποία διαπράχθηκε στις 18 Απριλίου 2018 εντός της οικίας τους στον Στρόβολο.

Η πρώην κατηγορούμενη και νυν καταδικασθείσα, Σάρα Σιαμς, παρουσιάστηκε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας ως μάρτυρας κατηγορίας.

Η Σάρα Σιαμς επέστρεψε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας μετά την καταδίκη της και με τρεμάμενη φωνή περιέγραψε χύμα και ευθέως τις συγκλονιστικές ημέρες που έζησε πλάι στο νούμερο ένα κατηγορούμενο, Λοΐζο Τζιωνή.


Λύγισε ο Λευτέρης - «Κουράστηκα ψυχολογικά...»


Τα όσα κατάθεσε και τα όσα εφιαλτικά έζησε δίπλα στον Τζιωνή πριν και μετά την διάπραξη του εγκλήματος προκάλεσαν παγωμάρα στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου.

Αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός ότι ο βασικός κατηγορούμενος για την διπλή δολοφονία, περιέγραψε στην Σάρα πώς σκότωσε το ζεύγος στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου. Η Σάρα απευθυνόμενη στο Δικαστήριο, σημείωσε ότι «ήταν σαν να μου περίγραφε ταινία» ενώ ο Τζιωνής της είπε με κάθε λεπτομέρεια τι έγινε το μοιραίο βράδυ στην οικία στο Στρόβολο.

Ο κατηγορούμενος, Λοΐζος Τζιωνής, άκουγε την κατάθεση της Σάρας καθ όλη τη διάρκεια με ψυχραιμία και με σκυμμένο βλέμμα. 

Η γνωριμία με τον Τζιωνή σήμανε η έναρξη για ναρκωτικά

Ενώπιον δικαστηρίου η καταδικασθείσα, Σάρα, ανέφερε πως τον Λοΐζο, τον γνώρισε τα Χριστούγεννα του 2017 και ότι δεν ήταν χρήστης ναρκωτικών πριν να σμίξει με τον Τζιωνή.

Όταν γνωρίστηκαν, σε σύντομο χρονικό διάστημα έγιναν ζευγάρι. Εκεί η Σάρα άρχισε να γίνεται χρήστης ναρκωτικών. Σύμφωνα με την ίδια σταμάτησε την δουλεία και το κολέγιο λόγω της συχνής χρήσης που έκαναν, «κάναμε ναρκωτικά μεσημέρι - βράδυ». Η οικογένειά της δεν γνώριζε ότι είχε σταματήσει το κολέγιο.

Όταν της έγινε η ερώτηση για το ποια ήταν η αντίδραση της οικογένειας της, αυτή απάντησε πως, δεν την έβλεπε με καλό μάτι και συγκεκριμένα ο πατέράς της, της είπε «ότι μια μέρα θα σε βάλει φυλακή αυτός ο άνθρωπος».

«Κατάντησα ένα χάλι μαύρο»

Συνεχίζοντας την κατάθεση της η Σάρα καλέστηκε να απαντήσει στο αν υπήρχε κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά του Τζιωνή. Αυτή απάντησε πως υπήρξε, τα τελευταία Χριστούγεννα πριν το τραγικό συμβάν.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο Λοΐζος σήκωνε συχνά το χέρι πάνω της, όταν αυτή έφερνε κάποια αντίρρηση στα λεγόμενα του. Στο σημείο αυτό η Σάρα, με δυσκολία απαντούσε τις ερωτήσεις της Κατηγορούσας Αρχής. Όταν της ζητήθηκε  να δώσει λεπτομέρειες, αυτή λύγισε και δεν θέλησε να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Στη συνέχεια η Κατηγορούσα Αρχή την ρώτησε γιατί δεν έφυγε από εκεί και απάντησε χαρακτηριστικά «κατάντησα ένα χάλι μαύρο, δεν είχα τα μούτρα να πάω πίσω στο σπίτι μου, πίστευα ότι το μόνο μου καταφύγιο ήταν ο Τζιωνής».

Αναζητώντας βοήθεια – Χειροτέρευαν τα πράγματα

Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Ο Τζιωνής είχε ξεπεράσει τον εαυτό του και έτσι η Σάρα αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από τους φίλούς του και όλοι της έλεγαν «Σάρα, φύε, ξίασ' τον».

Στην συνέχεια η Σάρα, ζητάει βοήθεια από τον κολλητό του για να την φιλοξενήσει στο σπίτι του στην Αγία Νάπα. Πριν μεταβεί στην Αγία Νάπα, πήγε πίσω στο πατρικό της και ανέφερε στους γονείς της ότι είχαν δίκαιο για τον Τζιωνή.

Η Σάρα πηγαίνει στην Αγία Νάπα, βρίσκει δουλεία αλλά ο Τζιωνής δεν την αφήνει ήσυχη. Σύμφωνα με τα όσα είπε ενώπιον δικαστηρίου ο Τζιωνής της έστελνε απειλητικά μηνύματα. Σε κάποια φάση όπως είπε η Σιάμς, την πήρε τηλέφωνο και της ζήτησε να επιστρέψει πίσω για να χωρίσουν πολιτισμένα.

Μόνο πολιτισμένα δεν ήταν. Ο Τζιωνής, σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία της, της έσπασε το κινητό, την κλείδωσε στο δωμάτιο και της τρύπησε τα λάστιχα.

«Ξεκίνησα έκαμα περισσότερο χρήση όταν επέστρεψα στο πατρικό του Τζιωνή, γιατί μιλούσε πολύ. Ήθελα να ήμουν σε ένα πιο χαλαρό κόσμο. Έτυχε να με πάρουν τηλέφωνο για να μου πουν ότι ο Τζιωνής χρωστά πολλά λεφτά», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Τι έλεγε ο Τζιωνής πριν τις 18 Απριλίου

Η Σάρα συνεχίζοντας την μαρτυρία της ανέφερε πως στις 17 Απριλίου, δηλαδή μια μέρα πριν το στυγερό έγκλημα, της είπε ότι θα ληστέψουν το σπίτι στην οδό Ζαλόγγου προσθέτοντας ότι ο Τζιωνής έλεγε κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα πως θα πάρει πολλά λεφτά. Σε ερώτηση της Κατηγορούσας Αρχής αν ο Τζιωνής είπε περισσότερες λεπτομέρειες για την ληστεία, η Σάρα απάντησε πως γνώριζε τον δικό της ρόλο αλλά όχι και για τους άλλους δύο.

Σημειώνεται πώς η Σάρα Σιάμς δήλωσε ότι ο Τζιωνής της αποκάλυψε ότι σχεδίαζε ένα μήνα προηγουμένως την ληστεία στην οικία Ζαλόγγου ενώ όταν η ίδια τον ρώτησε αν σχεδίαζε από πριν να σκοτώσει το ζεύγος, αυτός κούνησε το κεφάλι του.

Ευδιάθετος πριν την ληστεία – «Αν χρειαστεί θα σκοτώσω»

Στην μαρτυρία της, η Σάρα εξιστορεί τι έγινε στις 18 Απριλίου.Το πρωί εκείνη της ημέρας ο Τζιωνής, ξύπνησε ευδιάθετος βάζοντας μουσικές. Στο σπίτι ήταν η Σάρα, ο Λευτέρης, ο Τζιωνής και αργότερα ήρθε και ο Μάριος. Εκεί όπως ανέφερε η Σάρα έκαναν χρήση κοκαΐνης και χόρτου. 

Πριν μεταβούν στην οικία του άτυχου ζεύγους, ο Τζιωνής είπε στους υπόλοιπους πώς αν χρειαστεί θα σκοτώσει. Η Σάρα ενώπιον του Κακουργιοδικείου είπε πως δεν τον έλαβαν σοβαρά υπόψη.

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αποφάσισαν ο Τζιωνής με τον Μάριο να πάνε στο σπίτι για να το ληστέψουν.

Όπως είπε η Σάρα μετά από αρκετή ώρα, ο Τζιωνής πήρε τηλέφωνο τον Λευτέρη και του είπε «έκαμα το». Μετά από οδηγίες του Τζιωνή, η Σάρα και ο Λευτέρης επέστρεψαν στο σπίτι τους, αφού ήδη είχαν ξεκινήσει για την Ζαλόγγου.

Στην συνέχεια ο Τζιωνής πήγε στο σπίτι όπου ήταν η Σάρα και ο Λευτέρης.

Η τρόπος που κινηθήκαν μετά το έγκλημα

Σάρα και Τζιωνής ξεκίνησαν και έφυγαν από το σπίτι που έμεναν και κατευθύνθηκαν προς τον αυτοκινητόδρομο. Όπως δήλωσε η Σάρα, σε κάποια φάση ο Τζιωνής της είπε «ξέρεις ότι είσαι με ένα φονιά;»

Καθώς ήταν στον αυτοκινητόδρομο, ο Τζιωνής είδε ένα λυόμενο στην περιοχή του Κόρνου και εγκαταστάθηκαν για κάποιες μέρες ενώ στη συνέχεια έφυγαν για την Αγία Νάπα. Εκεί βρήκαν καταφύγιο σε ένα σπίτι ενός φίλου του Τζιωνή. Σάρα και Τζιωνής κατέγραφαν σε σημειωματάριο τι έλεγαν οι ειδήσεις. Ο νούμερο ένα κατηγορούμενος έλεγε στην πρώην συμβία του με σιγουριά ότι η Αστυνομία δεν θα τον πιάσει ποτέ.

Έτσι περίγραψε στην Σάρα τους φόνους

Μεταξύ άλλων η Σάρα Σιάμς αναφέρθηκε και στην στιγμή που ο Τζιωνής της περίγραψε το πως σκότωσε το ζεύγος. «Είπε μου ότι πήρε το μαξιλάρι και πήγε να την πνίξει και είπε μου ότι επειδή φώναζε πήρε το μαχαίρι και ξεκίνησε να τη μαχαιρώνει την κυρία Ντίνα. Είπε μου σε κάποια φάση ότι δεν εσιώπαν και της έμπηξε το μαχαίρι στο λαιμό».

Συνεχίζοντας η Σάρα την συγκλονιστική της μαρτυρία είπε «Το αίμα έβγαινε όπως το τσουνάμι και ότι δεν έβγαινε η ψυχή της. Κρύφτηκε πίσω από την πόρτα και άκουσε βήματα. Κάποιος έσπρωξε τη πόρτα και είπε τι γίνεται δαμέ; Ξεκίνησε και μαχαίρωνε και το κύριο Γιώργο και μου είπε ότι ήταν αντροπή να μην παλέψω άντρας προς άντρα. Ο Τζιωνής μου είπε ο κύριος Γιώργος του έλεγε σταμάτα».

Το δικαστήριο πάγωσε από τα λεγόμενα της Σάρας. «Ήταν σαν να μου περιέγραφε ταινία, ήταν χαλαρός, άνετος» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια της Σιάμς, την στιγμή που ο Τζιωνής, της περιέγραφε πως σκότωσε το ζεύγος.

«Σαν τα έργα» - Μιλούσε με ενθουσιασμό ο Τζιωνής

Μετά το στυγερό έγκλημα, σύμφωνα με την Σάρα ο Τζιωνής είχε ξεπεράσει τους φόβους του και ότι δεν φοβόταν τίποτε και κανέναν.

Η Σάρα ενώπιον του Κακουργιοδικείου ανέφερε πως ο Τζιωνής της είπε ότι αν χρειαστεί θα ξανά σκοτώσει χωρίς κανένα δισταγμό και ότι είναι πανεύκολο κάποιος να σκοτώσει, «εν όπως τα έργα».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X