ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τυφλό το χτύπημα στην Αγ. Νάπα προβληματίζει τις αρχές - Το χρονικό

Άνοιξε πυρ αλλά ο στόχος δεν ήταν εκεί - Το χρονικό της μαφιόζικης επίθεσης στην Αγ. Νάπα και τα βίντεο που «μιλούν»

Προβληματισμό στις αρχές αλλά και στην κοινή γνώμη προκαλεί το τυφλό όπως φαίνεται χτύπημα που διαπράχθηκε στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής (16/2) σε καφετέρια στην Αγία Νάπα. Κι αυτό καθώς θα μπορούσε να είχε καταλήξει σε τραγωδία με θύματα αθώους πολίτες κι όχι μόνο τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων. Ο στόχος της επίθεσης δεν βρισκόταν στη σκηνή κι όμως ο δράστης ξεκίνησε να πυροβολεί με στοχευμένες σφαίρες στο ύψος του κεφαλιού προς το μέρος της καφετέριας.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι από την απόπειρα φόνου κινδύνεψε η ζωή αθώων πολιτών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης ανέφερε ότι «σίγουρα αυτή είναι μια διάσταση η οποία θα πρέπει να μας κάνει ακόμα πιο ανήσυχους. Πιστεύω ότι θα γίνει αυτό που πρέπει να γίνει και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να βρούμε κάποια άκρη για τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από αυτή την εγκληματική ενέργεια».

«Κλειδί» τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης

Όπως πληροφορούμαστε, οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν στα χέρια τους αποκαλυπτικά βίντεο που εξασφάλισαν από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής. Μάλιστα, κατέχουν συγκεκριμένη εικόνα του υπόπτου ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έριξε 25 σφαίρες προς το μέρος της καφετέριας.

Το χρονικό του μαφιόζικου χτυπήματος - Βίντεο δίνει στεγνά τον δράστη

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ένα εκ των βίντεο, ο ύποπτος φαίνεται να περπατά μπροστά από την καφετέρια και να μιλά στο κινητό τηλέφωνο. Όπως όλα δείχνουν, ο στόχος του μαφιόζικου χτυπήματος, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι γνωστός επιχειρηματίας ένιωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και αποχώρησε από την καφετέρια. Σε διάστημα 15 λεπτών, ο δράστης αφού εξοπλίζεται και βάζει την κουκούλα, επιστρέφει στην καφετέρια. Ο στόχος της επίθεσης όμως, δεν βρίσκεται επιτόπου. Ωστόσο, αντί να αποχωρήσει, ανοίγει πυρ.

Υπενθυμίζεται ότι από τους πυροβολισμούς του δράστη τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, μία γυναίκα ηλικίας 26 ετών και τρεις άνδρες, δύο 38 ετών και ένας 32 ετών. Όλοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου κρατήθηκαν για νοσηλεία, αφού έφεραν τραύματα από σφαίρες στο σώμα τους.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών είναι σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.

 Ξεκαθάρισμα φατριών;

Οι ανακριτές προσανατολίζονται προς το ενδεχόμενο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ φατριών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία η οποία διεξάγει εντατικές έρευνες, θα καλέσει για κατάθεση τον συγκεκριμένο επιχειρηματία ο οποίος φαίνεται να ήταν ο στόχος της επίθεσης. Μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κατάθεση από τον ίδιο.

«Ξεψαχνίζουν» το όπλο

Γύρω τις 8:30 το πρωί της Κυριακής (16/2) εντοπίστηκε το πυροβόλο όπλο που φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε από τον δράστη.

Το όπλο εντοπίστηκε στο χώρο στάθμευσης του Μουσείου Θάλασσα στην Αγία Νάπα. Έχει σταλεί ήδη για εξετάσεις και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Το βίντεο της επίθεσης

Σε ένα από τα βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το 24news έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του δράστη του μαφιόζικου χτυπήματος:

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X