ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To χρονικό της φρίκης - 7 καρφιά στον σταυρό μας

Οι ομολογίες που μας πάγωσαν το αίμα

Επτά συνολικά παραδοχές για δολοφονίες γυναικών, ομολόγησε την Μεγάλη Πέμπτη ο 35χρονος, ο οποίος δρούσε ως «Ορέστης». Οι πρώτες τέσσερις που αφορούν στην Marry Rose, την 6χρονη κόρη της, Sierra, την Arian Palanas Lozano και της Maricar Valdez Arquiola, είχαν αναφερθεί το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του δικαστηρίου, όπου ο 35χρονος οδηγήθηκε για έκδοση νέου διατάγματος προσωποκράτησης, σε σχέση με τον φόνο της τελευταίας.


Τα 7 θύματα ενός κατά συρροή δολοφόνου (pics)


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο η μητέρα της Maricar στις 15/12/2017 είχε καταγγείλει ότι η 31χρονη ελλείπει από την οικία φιλικού της προσώπου από τις 13/12/2017.

Στην κατάθεση του το εν λόγω φιλικό πρόσωπο ανέφερε ότι στις 13/12/2017 περίπου η ώρα 10 η Maricar εγκατέλειψε τον χώρο αναφέροντας ότι θα συναντούσε άγνωστο πρόσωπο το οποίο θα την μετέφερε για να συναντήσει τον αδερφό του συντρόφου της, ο οποίος απεβίωσε την 01/12/2017. Σύμφωνα με την ίδια δεν γνώριζε το πρόσωπο το οποίο θα συναντούσε, ωστόσο, από μαρτυρία προκύπτει ότι ο εν λόγω άγνωστος, ήταν ο 35χρονος. Όπως αναφέρθηκε στην μαρτυρία, η 31χρονη ουδέποτε είχε συνάντηση με τον αδελφό του αποβιώσαντα συντρόφου όπως ήταν προγραμματισμένο.

Στις 23/02/2018 εντοπίστηκε η άδεια προσωρινής παραμονής της Maricar στην περιοχή των Αγίων Ομολογητών. Μέλη της αστυνομίας μετέβησαν στην περιοχή παραλαμβάνοντας την σχετική άδεια, ενώ στην συνέχεια διενήργησαν εξετάσεις στην γύρω περιοχή χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο των ερευνών, σύμφωνα με την μαρτυρία του Υπαστυνόμου του ΤΑΕ Λευκωσίας, Ιωάννη Γιωρκάτζη, ο ύποπτος επανασυνελήφθη την Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 και, ανακρινόμενος, παραδέχθηκε την συνάντηση με την Maricar και έδωσε συγκεκριμένους ισχυρισμούς.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του κ. Γιωρκάτζη, μέχρι εκείνη την στιγμή, διερευνώνταν τέσσερις δολοφονίες, ενώ από εξονυχιστικές έρευνες θα περάσουν ξανά οι ηλεκτρονικές συσκευές και οι συσκευές αποθήκευσης δεδομένων του υπόπτου. Την ίδια ώρα, αναμένεται ότι η αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του 35χρονου να αυξήσει τον αριθμό των καταθέσεων που θα ληφθούν.

«Έσπασε» στην ανάκριση

Τεράστιο ήταν το σοκ, μετά τον εντοπισμό ακόμα ενός πτώματος στο πεδίο βολής Ξυντούς στην Ορούντα, το απόγευμα της Παρασκευής, μετά από υπόδειξη του 35χρονου. Αστυνομία και Πυροσβεστική ανέσυραν από λάκκο της περιοχής ένα πτώμα σε πλήρη αποσύνθεση, που φαίνεται ότι ανήκει σε γυναίκα από το Νεπάλ ή την Ινδία, κατά τα λεγόμενά του.


Ώρα για ανάληψη ευθυνών - Δεν άνοιξε η γη και τις κατάπιε, κύριοι…


Το αίμα πάγωσε όταν οι πληροφορίες αναφέρονταν σε ακόμα μια παραδοχή του για τον διπλό φόνο μητέρας και κόρης από την Ρουμανία. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία στρέφουν την προσοχή στην Livia Florentina Bunea από την Ρουμανία και στην κόρη της, Elena Natalia Bunea, που ελλείπουν από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Σε σχέση με την μητέρα και την κόρη, αλλά και την Maricar, ο 35χρονος υπέδειξε σημείο παρά το φρεάτιο στο Μιτσερό, όπου έθαψε τις σορούς τους. Πλέον, οι αρχές, επικεντρώνονται στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς και στην λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο, όπου από την Μεγάλη Παρασκευή, θα επιχειρήσει δύτης με σκάφανδρο, προκειμένου να φανεί εάν στον βυθό βρίσκεται το άψυχο σώμα της 6χρονης Sierra.

 

Ερευνήθηκε το 100% του φρεατίου

Δεν εντοπίστηκε κάτι που να υποδηλώνει ότι υπάρχει άλλη σορός εντός του φρεατίου, δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, με την προσοχή να στρέφεται από σήμερα στην λίμνη στον Ξυλιάτο.

Αναφορικά με αντικείμενο το οποίο είχε κινήσει υποψίες σε πρώτο στάδιο, ο κ. Τράγκολας εξήγησε ότι έγινε ενδελεχής έρευνα με την κάμερα να περιφέρεται γύρω από το αντικείμενο και μετά από προσεκτική εξέταση του βίντεο, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για υλικό το οποίο χρησιμοποιείτο για εργασίες του μεταλλείου.

Την Πέμπτη προετοιμάστηκε ο εξοπλισμός, ώστε αύριο, Παρασκευή, μέχρι το μεσημέρι, να καταδυθεί ο πρώτος δύτης εντός της λίμνης. Όπως εξήγησε ο κ. Τράγκολας, υπάρχουν διάφορες δυσκολίες στην λίμνη, όπως δόμες, πυκνή βλάστηση στον βυθό και ένας απότομος γκρεμός. Με αυτά ως δεδομένα, χρειάζεται μεγάλη προσοχή από το άτομο ή τα άτομα που θα προβούν στις έρευνες με το σκάφανδρο από την Παρασκευή.

Έχουν παγοποιηθεί όλες οι πληρωμές του 35χρονου από τη Δημοκρατία

Ως έχει η κατάσταση αυτή τη στιγμή, ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος έχει συλληφθεί ως ύποπτος για δολοφονίες γυναικών δεν πληρώνεται από τη Δημοκρατία, ανέφερε αρμόδια πηγή.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, με αφορμή το γεγονός ότι μέχρι στιγμής ο 35χρονος δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, η ίδια πηγή ανέφερε πως «όπως έχει η κατάσταση αυτή τη στιγμή, έχουν παγοποιηθεί όλες οι πληρωμές του».

Λήφθηκαν όλα τα μέτρα, ώστε αυτός να μην έχει πρόσβαση στα διοικητικά καθήκοντα που είχε, και ταυτόχρονα να μην επιβαρύνεται η Δημοκρατία σε ό,τι αφορά τη μισθοδοσία του και τα διάφορα επιδόματα, τα οποία πλέον δεν του καταβάλλονται, σημείωσε.

Βαριές κι ασήκωτες οι ευθύνες

Ενώπιον των ευθυνών της τίθεται η Αστυνομία, αλλά και ο πολιτικός προϊστάμενος του Σώματος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, για την κατάσταση την οποία παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα από την πρώτη στιγμή.

Marry Rose και Sierra, Maricar, Arian, Livia και Elena, βρίσκονταν στην λίστα των ελλειπόντων προσώπων, εδώ και χρόνια. Άτομα του στενού τους περιβάλλοντος και όχι μόνον, είχαν εκφράσει πολλάκις την ανησυχία τους για την κατάληξη των γυναικών και απευθύνθηκαν στην Αστυνομία για βοήθεια στον εντοπισμό τους. Ωστόσο, βρήκαν κλειστές πόρτες, με αποτέλεσμα τώρα το Σώμα να είναι στο στόχαστρο της κοινωνίας, η οποία την κατηγορεί για ανικανότητα, αδιαφορία και ολιγωρία.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X