ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τριήμερο Κατακλυσμού με... κατακλυσμούς

Ο καιρός δεν θα κάνει σε όλους την χάρη

Η αστάθεια που επηρεάζει τις τελευταίες μέρες την περιοχή μας και έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές της Κύπρου έντονα φαινόμενα, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, φαίνεται ότι θα μας κάνει να γιορτάσουμε το τριήμερο του Κατακλυσμού στην κυριολεξία. Ο λειτουργός της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Παναγιώτης Μούσκος, εξηγεί στο 24News τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στο νησί μας κατά το τριήμερο της γιορτής του Αγίου Πνεύματος.


Ανεμοστρόβιλοι στη Λευκωσία (pic,vid)


Σύμφωνα με τον κ. Μούσκο, ο καιρός θα εξελιχθεί όπως και τις τελευταίες δύο μέρες: «δεν αλλάζει κάτι. Θα υπάρχει αστάθεια στην περιοχή μας και είναι πολύ πιθανό, αν όχι βέβαιο, τις μεσημβρινές ώρες, σε εσωτερικό και ορεινά, να έχουμε καταιγίδες».

Ερωτηθείς ο κ. Μούσκος για τον καιρό που θα επικρατεί στις παράλιες περιοχές, οι οποίες αναμένεται ότι θα αποτελέσουν πόλο έλξης για χιλιάδες συμπολίτες μας το τριήμερο, απάντησε ότι δεν φαίνεται ότι θα εκδηλωθούν φαινόμενα όπως τα πιο πάνω. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το γεγονός να παρατηρηθούν ελαφρές βροχές, αν και οι πιθανότητες είναι μικρές, ξεκαθάρισε.

Βάσει των πληροφοριών που αντλούνται από τα προγνωστικά μοντέλα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται ότι θα κάνουν την εμφάνισή τους στις ορεινές και στις περιοχές του εσωτερικού, μέχρι και την Τρίτη 18 Ιουνίου, δήλωσε ο κος Μούσκος. Όσον αφορά την θερμοκρασία, δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή, με τα μέχι στιγμής δεδομένα να δείχνουν μια σταθερότητα στα επίπεδά της, μέχρι και την Πέμπτη 20 Ιουνίου. Τα επίσημα δεδομένα, ωστόσο, υπογράμμισε, δίνουν εικόνα του καιρού μέχρι και την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή 13 και 14 Ιουνίου, η Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προβλέψει την εκδήλωση των ισχυρών καταιγίδων που εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές στα ορεινά και στο εσωτερικό, προκαλώντας διάφορα προβλήματα. Μάλιστα, την Παρασκευή το επίπεδο επικινδυνότητας έφτασε μέχρι και το «πορτοκαλί».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κατέβηκαν ορμητικά τα ποτάμια και οι χείμαρροι σε αρκετές περιοχές, όπως στην Λακατάμεια, σύμφωνα με την πληροφόρηση που λάβαμε από την σελίδα «Weather Forecast Cyprus - Tasos Ierodiakonou»:

Το παρακάτω θέαμα αντίκριζαν οι οδηγοί την Πέμπτη στον δρόμο Δευτεράς-Ανθούπολης, παρά το «Trikkis Palace»:

Τέλος, εκτός από τις έντονες βροχοπτώσεις, την Παρασκευή, στην περιοχή Λακατάμειας, παρατηρήθηκε και ένας μικρός ανεμοστρόβιλος:

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X