ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρεις νεκροί στην άσφαλτο - Δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας (pics)

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η χρονιά

24news team

Προβληματισμό και μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα τρία θανατηφόρα που σημειώθηκαν αρχές του νέου έτους.

Μέσα στις 10 πρώτες ημέρες του 2023, τρεις συνάνθρωποι μας, έχασαν άδικα την ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα, βυθίζοντας σε πένθος συγγενείς και φίλους.

Δύο από τα θύματα της ασφάλτου δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο. Οι Αρχές από πλευράς τους κάνουν έκκληση στους οδηγούς όπως τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Η πρώτη τραγωδία στην άσφαλτο

Το πρώτο θανατηφόρο της νέας χρονιάς σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (6/1), στον δρόμο Φρέναρους-Αυγόρου με εμπλεκόμενα δύο οχήματα και πέντε πρόσωπα.

Συγκεκριμένα όχημα που οδηγούσε 28χρονή έχοντας ως συνοδηγό την αδελφή της 26 ετών σε κάποιο σημείο του δρόμου όπου καταλήγει πάροδος αγροτικού δρόμου που οδηγεί στην Παναγία την Ασπροβουνιώτισσα, συγκρούστηκε βίαια με διπλοκάμπινο όχημα το οποίο εισερχόταν στον δρόμο με πρόθεση να κατευθυνθεί δεξιά προς Αυγόρου.

Στο διπλοκάμπινο όχημα οδηγός ήταν 71χρονη, έχοντας επιβάτες 77χρονη και 78χρονη.

Από την σύγκρουση και τα δύο οχήματα κατέληξαν σε χωράφι εκτός του δρόμου ενώ για τον απεγκλωβισμό των εμπλεκομένων χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν με τρία ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της 77χρονης Μαρούλας Μάντζαλου.

Δύο νεκροί σε μία μέρα

Η Adriana Mocanu, 53 ετών, από τη Ρουμανία, μόνιμη κάτοικος Πάφου, έχασε την ζωή της σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση.
Το δυστύχημα συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας (9/1), στη διασταύρωση της οδού Γρηγόρη Αυξεντίου, με τη λεωφόρο Νεόφυτου Νικολαΐδη, στην Πάφο. Όχημα το οποίο οδηγείτο από 53χρονη συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, που οδηγούσε 31χρονος. Στο όχημα του 31χρονου, επέβαιναν επίσης μια 29χρονη, καθώς και η Adriana Mocanu.

Από τη σύγκρουση τραυματιστήκαν ελαφρά η 29χρονη και η 53χρονη και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Η άτυχη Adriana, παρά τις προσπάθειες των ιατρών, απεβίωσε.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε πως η Mocanu δεν έφερε ζώνη ασφαλείας.

Δεν έφερε ζώνη ασφαλείας ο 72χρονος Παντελής

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Παντελή Πεπόνια 72 χρόνων, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (09/01).

Ο 72χρόνος οδηγούσε το αυτοκίνητό του στο δρόμο Πέρα Πέδι - Μανδριάς όπου κάτω από συνθήκες οι οποίες διερευνώνται, έχασε τον έλεγχο του οχήματος του και προσέκρουσε σε δέντρο.

Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου πιστοποιήθηκε ο θάνατος του.
Σε δηλώσεις του στη σκηνή, ο βοηθός υπεύθυνος τροχαίας Λεμεσού, Αιμίλιος Καφάς, ανέφερε «Από την πρόσκρουση του οχήματος πάνω στο δέντρο, ο οδηγός - ο οποίος δεν έφερε ζώνη ασφαλείας - μετακινήθηκε και κτύπησε μέσα στο αυτοκίνητό του, στη θέση του συνοδηγού, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο τον θάνατο».

Ο κος. Καφάς, σημείωσε ότι ο 72χρονος πιθανότατα να βρισκόταν σήμερα στη ζωή αν έφερε ζώνη ασφαλείας.

«Είναι αυτό που τονίζουμε πάντα, ότι η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές και αυτό το δυστύχημα αποδεικνύει του λόγου το αληθές», υπογράμμισε ο ο βοηθός υπεύθυνος τροχαίας Λεμεσού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση