ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τραυματισμός ΣΥΟΠ - Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση

Προχωρά η έρευνα

Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση του καταδρομέα ΣΥΟΠ, ηλικίας 27 ετών, έπειτα από τραυματισμό του σε προγραμματισμένη άσκηση με πτήση ελικοπτέρου και την πτώση του στην θάλασσα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ερωτηθείς σχετικά, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρήστος Πιερή.

Όσον αφορά τη διεξαγωγή έρευνας για τις συνθήκες του ατυχήματος κατά τη διάρκεια άσκησης, την οποία διέταξε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο κ. Πιερή είπε πως αυτή προχωρά.

Θυμίζουμε πώς κος. Πιερή, σε χθεσινές του δηλώσεις στο 24news, ανέφερε πώς οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως ο 27χρονος καταδρομέας δεν χτύπησε σε βράχια, ούτε σε βάρκα. «Όπως πήδηξε από το ελικόπτερο, δεν έπεσε σωστά στο νερό», είπε χαρακτηριστικά ο κος Πιερή, ωστόσο τόνισε εκ νέου πώς είναι οι πρώτες ενδείξεις.

«Οι νεαροί καταδρομείς πέφτουν από το ελικόπτερο με κάθετη πορεία προς το νερό και συγκεκριμένα πέφτουν μέσα στο νερό με τα πόδια κάτω», δήλωσε.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Εθνικής Φρουράς είπε πώς ο 27χρονος έπεσε από κανονικό ύψος, ενώ τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπεται στην συγκεκριμένη άσκηση.

Ερωτηθείς για το αν ο συγκεκριμένος στρατιώτης είχε κάνει ξανά την συγκεκριμένη άσκηση ο κος. Πιερής είχε σημείωσει: «Ο συγκεκριμένος νεαρός είναι έμπειρος σε τέτοιους είδους άσκηση αφού είχε κάνει και στο παρελθόν παρόμοια», προσθέτοντας, «Είναι ήδη έξι χρόνια στους καταδρομείς, από την πρώτη σειρά ΣΥΟΠ».

Σημειώνεται πώς το σενάριο της συγκεκριμένης άσκησης είναι πως οι καταδρομείς πηδάνε από συγκεκριμένο ύψος στο νερό, και αφού βουτήξουν στο νερό, τους μαζεύει το σκάφος.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X