ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τραγωδία Μαρί: «Οι θύμησες είναι νωπές και ερχόμαστε στο τόπο του μαρτυρίου...»

Τι αναφέρουν οι συγγενείς των θυμάτων

Νωπές είναι οι θύμησες από την φονική έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου 2011, και τη θυσία των 13 ηρώων, αναφέρουν οι συγγενείς τους.

Σε δηλώσεις μετά το τρισάγιο που τελέστηκε στο εκκλησάκι που κτίστηκε στον λόφο πάνω από το σημείο της έκρηξης, η Κάτια Κλεάνθους, σύζυγος του Ανθυπασπιστή Κλεάνθη Κλεάνθους είπε πως «δυστυχώς κάθε χρόνο τα συναισθήματα παραμένουν τα ίδια και δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ. Οι θύμησες είναι νωπές και ερχόμαστε στο τόπο του μαρτυρίου για να επιβεβαιώσουμε για ακόμα μια φορά πως η ανευθυνότητα των δήθεν υπεύθυνων μας έφερε σ’ αυτή την τραγική κατάσταση».

Πρόσθεσε πως «παραμένουμε περήφανοι, τιμούμε τους ήρωες μας όπως τους αξίζει και απ’ όλη αυτή την ιστορία κρατούμε μόνο περηφάνεια, αφού είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που μας έχουν αφήσει. Ευχόμαστε ότι η δική μας τραγωδία θα είναι η τελευταία και δεν θα θρηνήσουμε άλλα θύματα ξανά εν καιρώ ειρήνης».

Η Πόπη Χριστοφόρου μητέρα των δίδυμων κελευστών Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου ανέφερε ότι εννέα χρόνια μετά την τραγωδία στη ναυτική βάση στο Μαρί «η απόσταση για την απόσταση μίκρυνε κατά εννέα χρόνια γιατί αυτούς που αγαπάμε όταν φεύγουν πρέπει να συνεχίσουμε, για την αγάπη και μόνο».

Πρόσθεσε ότι παρέδωσε «στον Υπουργό Αμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη και στην Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Εμιλυ Γιολίτη, τις εισηγήσεις και τα συμπεράσματα του πορίσματος που συνέταξε ο καταξιωμένος νομικός της Κύπρου Πόλυς Πολυβίου, προκειμένου να παίρνουν ορθότερες αποφάσεις στα διάφορα διλήμματα που ίσως αντιμετωπίσουν στα νέα τους καθήκοντα».

Η κ. Χριστοφόρου παρέδωσε στη συνέχεια τις εισηγήσεις και τα συμπεράσματα από το πόρισμα του Πόλυ Πολυβίου και στον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, προκειμένου όπως είπε να λάβει «ορθότερες και σοφότερες αποφάσεις ώστε να αντιμετωπίσει τις διάφορες καταστάσεις στην Εθνική Φρουρά. Είναι ένα εργαλείο στα χέρια σας που πιστεύω ότι θα σας βοηθήσει», ανέφερε.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς ευχαρίστησε την κ. Χριστοφόρου και επανέλαβε αυτό, που ανέφερε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον επιμνημόσυνο λόγο του: «Ποτέ ξανά. Αυτή είναι η υπόσχεση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση