ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Πορτοκαλί» συναγερμός από την Μετεωρολογική Υπηρεσία

Αυξήθηκε το επίπεδο επικινδυνότητας των καιρικών φαινομένων

Πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν τις βραδινές ώρες την Κύπρο, με την Μετεωρολογική Υπηρεσία να αναβαθμίζει το επίπεδο επικινδυνότητας στο «πορτοκαλί».


Μετρά ζημιές η Λεμεσός μετά το σαρωτικό πέρασμα της καταιγίδας (pics)


Σύμφωνα με το δελτίο της Υπηρεσίας, ισχυρές καταιγίδες, συνοδευόμενες πιθανώς από χαλάζι, αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή. Τοπικά, η ποσότητα βροχής αναμένεται να ξεπεράσει τα 70 mm, σε διάρκεια 6 ωρών. Η προειδοποίηση ισχύει από τις 16:00, μέχρι τις 23:00.

Τι σημαίνει η «πορτοκαλί» προειδοποίηση

Η προειδοποίηση για πορτοκαλί επίπεδο επικινδυνότητας, σημαίνει ότι ο καιρός είναι επικίνδυνος. Ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα έχουν προβλεφθεί και πιθανόν να υπάρξουν ζημιές. Χρειάζεται εγρήγορση και τακτική ενημέρωση σχετικά με τις λεπτομέρειες των αναμενόμενων μετεωρολογικών συνθηκών.


Ορμητικός κατέβηκε ο Πεδιαίος (pics,vid)


Αναλυτικά η πρόβλεψη

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Τοπικά τα φαινόµενα, ενδέχεται να είναι έντονα, ενώ πιθανό να σηµειωθεί και χαλαζόπτωση. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νότιοι, µέτριοι, 4 µποφόρ και τοπικά µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ, ενώ κατά τη διάρκεια καταιγίδας, θα πνέουν µεταβλητοί πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και τοπικά στα προσήνεµα ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.


Πύλη Αμμοχώστου: Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει μετά την κακοκαιρία (pics,vid)


Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα, µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ, ενώ κατά τη διάρκεια καταιγίδας, θα πνέουν µεταβλητοί πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα, µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ, ενώ κατά τη διάρκεια καταιγίδας θα πνέουν µεταβλητοί πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και τοπικά στα προσήνεµα ταραγµένη.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X