ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Ορμητικός κατέβηκε ο Πεδιαίος (pics,vid)

Κατολισθήσεις βράχων κοντά στο Προεδρικό - Επί ποδός 70 εργάτες του Δήμου Λευκωσίας

Ο Πεδιαίος ποταμός ο οποίος περνά πίσω από το Προεδρικό κατέβηκε ορμητικός έπειτα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν από χθες το βράδυ.


SOS - Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες


 

Το θέαμα μοναδικό…

Να σημειωθεί ότι ο Πεδιαίος ποταμός είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός της Κύπρου. Οι πηγές του βρίσκονται στην οροσειρά του Τροόδους, μέσα στο Εθνικό Δασικό πάρκο Μαχαιρά και στην βορειοδυτική πλαγιά της βουνοκορφής Κιόνια.

 

Παράλληλα και σε αντίθεση με το όμορφο θέαμα του ποταμού στη γέφυρα πίσω από το Προεδρικό υπήρξαν κατολισθήσεις βράχων εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.

Επί ποδός 70 εργάτες του Δήμου Λευκωσίας - Πολλές οι ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ο Δήμος Λευκωσίας, ενόψει του γεγονότος ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και απόψε, καλεί όλους τους δημότες της πρωτεύουσας να συνδράμουν τις προσπάθειες του δήμου, μεριμνώντας για τον καθαρισμό των στομίων των οχετών που βρίσκονται έξω από τα υποστατικά τους, ή καλώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες στο τηλέφωνο 97877154 για αναφορά οποιωνδήποτε προβλημάτων.


Στυγερή διπλή δολοφονία Στροβόλου - Πεταμένο και κλειδωμένο στο χωράφι το tablet του Τζιωνή


Ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας αναφέρει ότι «τα έντονα καιρικά φαινόμενα που καταγράφηκαν σήμερα τα ξημερώματα, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα και ζημιές σε διάφορα σημεία της Λευκωσίας ενώ πέραν των 70 εργατών, βρίσκονται επί ποδός σε διάφορα σημεία της πόλης, με έμφαση στις ιδιαίτερα προβληματικές περιοχές».

Συγκεκριμένα, «πλημμύρισαν και υπέστησαν σοβαρές ζημιές η αίθουσα Μελίνα Μερκούρη και η Πύλη Αμμοχώστου και ως εκ τούτου ο Δήμος Λευκωσίας ενημέρωσε αμέσως με το Τμήμα Αρχαιοτήτων και ύστερα από συνεννόηση οι δύο χώροι θα παραμείνουν κλειστοί για καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών».


Αυτοί σκότωσαν την 21χρονη Ελένη (pics,vid)


Επίσης, «υπερχείλισε ο ποταμός Κατέβα δημιουργώντας προβλήματα σε περιοχές δυτικά του ποταμού, πλημμύρισε η Λεωφόρος Αμμοχώστου μεταξύ Λεωφόρων Αγλαντζιάς και Αγίου Ιλαρίωνος παρά τον κυκλικό κόμβο ΣΟΠΑΖ ενώ υπερχείλισε και ο κεντρικός αγωγός Λευκωσίας (οχετός Παλλουριώτισσας) δημιουργώντας προβλήματα στη Διγενή Ακρίτα και γύρω οδούς».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X