ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Εξήγηση για τα νεκρά φλαμίνγκο στην Λάρνακα

Τοποθέτηση δημάρχου

Αναστάτωση προκάλεσε το αποτρόπαιο θέαμα στην Αλυκή της Λάρνακας από νεκρά φλαμίνγκο.

Μάλιστα, φωτογραφίες από το σημείο κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ τοποθετήθηκε και δημόσια, το Κίνημα Οικολόγων μέσω του προέδρου κ. Γιώργου Περδίκη και την Έφης Ξάνθου, οι οποίοι ζήτησαν διερεύνηση του περιστατικού και εξηγήσεις.

Για το περιστατικό, τοποθετήθηκε μέσω της σελίδας του στο Facebook και ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, αναφέροντας ότι επικοινώνησε με τον Διευθυντή Θύρας, ο οποίος του εξήγησε γιατί πιθανότατα τα φλαμίνγκο να έχασαν τη ζωή τους.

«Όσο αφορά το θέμα με τα νεκρά φλαμίνγκο στην Αλυκή Λάρνακας έχω επικοινωνήσει με τον Διευθυντή Θύρας κ Παντελή Χατζηγερου και μου έχει αναφέρει ότι έχουν ανευρεθεί περίπου 20 νεκρά φλαμίνγκο σήμερα το πρωί! Ο λόγος όπως μου έχει αναφέρει είναι ότι τα φλαμίνγκο αυτά είτε από σκαγια υπολείμματα από το παλιό σκοπευτήριο είτε από σκάγια που βρισκόταν στις Λίμνες από που προέρχονταν και σε συνδυασμό από το υπερβολικό κρύο που επικρατούσε τις δύο τελευταίες νύκτες δεν έχουν αντέξει! Αξίζει να αναφερθεί ότι μικρός αριθμός φλαμίνγκο από τις χιλιάδες που επισκέπτονται την Αλυκή της Λάρνακας κάθε χρόνο πεθαίνουν από τον ίδιο λόγο ! Όπως έχει αναφερθεί από τους αρμόδιους όταν πριν αρκετά χρόνια είχε μετακινηθεί το σκοπευτήριο από την Αλυκή έχει γίνει μεγάλος καθαρισμός της Αλυκής από τα σκάγια! Ως Δήμος θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να χρειάζεται επιπρόσθετος καθαρισμός της Αλυκή από τα σκάγια έτσι ώστε ακόμα και αυτός ο μικρός αριθμός νεκρών φλαμίνγκο κάθε χρόνο να αποφεύγεται!».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X