ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τοκογλύφος στην Λεμεσό δάνεισε 1.500 ευρώ και λίγους μήνες μετά ζητούσε 45.000

Τον εκβίαζε με απειλές και τους πήρε το διαμέρισμα

Διάταγμα κράτησης πέντε ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 29χρονου, ο οποίος φέρεται να απέσπασε χρηματικά ποσά αλλά και ένα διαμέρισμα, από 27χρονο και τη μητέρα του, για δάνειο 1.500 ευρώ.

Εναντίον του 29χρονου διερευνώνται τα αδικήματα της τοκογλυφίας, της εκβίασης και της απαίτησης χρημάτων με απειλές, με σκοπό την κλοπή, δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης.

Σύμφωνα με τον 27χρονο παραπονούμενο, το 2016 είχε δανειστεί 1.500 ευρώ από τον 29χρονο, ο οποίος απαίτησε συνολικά το ποσό των 45 χιλιάδων ευρώ για εξόφληση του δανείου.

Αρχικά ο παραπονούμενος έδινε στον ύποπτο 500 ευρώ κάθε μήνα για εξόφληση του δανείου, ενώ όταν πλέον δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει, ο ύποπτος φέρεται να τον εκβίαζε με απειλές.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, έπειτα από απαίτηση και άσκηση πιέσεων, η μητέρα του 27χρονου αναγκάστηκε να μεταβιβάσει, τον Σεπτέμβριο του 2018, την ιδιοκτησία του διαμερίσματος της, στη Λεμεσό, ως εξόφληση για το δάνειο του υιού της.

Μετά την καταγγελία που υποβλήθηκε στην Αστυνομία, εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον του 29χρονου υπόπτου, βάσει του οποίου συνελήφθη χθες το απόγευμα από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού διέταξε σήμερα την πενθήμερη κράτησή του προς διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X