ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το χρονικό του διπλού φονικού

Είχε προκαλέσει ξανά με την συμπεριφορά του ο 59χρονος

Τραγικό ήταν το ξημέρωμα της 11ης Φεβρουαρίου 2021 για τετραμελή οικογένεια που διέμενε στο χωριό Εργάτες της επαρχίας Λευκωσίας. Ήταν γύρω στις 6:00 το πρωί, όταν ο 59χρονος πατέρας της οικογένειας, φέρεται να πήρε στα χέρια του μαχαίρι και να σκότωσε την σύζυγο και το ένα του παιδί, ενώ ο άλλος του γιος γλίτωσε από θαύμα. Ο 25χρονος γιος της οικογένειας που επέζησε, μεταφέρθηκε στο Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας με τραύμα στον λαιμό από μαχαίρι, ενώ ο πατέρας του φέρεται να προσπάθησε να τον στραγγαλίσει με καλώδιο.

Οι λεπτομέρειες της τραγωδίας, συγκλόνισαν την κυπριακή κοινή γνώμη η οποία παρακολουθεί αποσβολωμένη τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση.

Το φονικό

Μέλος της αστυνομίας στη σκηνή του στυγερού εγκλήματος

Οι ώρες που προηγήθηκαν των φόνων, δεν φαίνεται να προμήνυαν τα όσα τραγικά θα εκτυλίσσονταν εντός της οικίας της οικογένειας.

Ήταν γύρω στις 6:00 το πρωί της Πέμπτης (11/2) όταν η δίδυμη αδελφή της άτυχης 52χρονης Ανδρούλας Αβραξίδου, άκουσε φωνές ενώ βρισκόταν σπίτι της και έσπευσε να δει τι συνέβη, αντικρίζοντας φρικτό θέαμα. Αυτή, μαζί με άλλους γείτονες είδε την αδελφή της και τον Στέλιο Γιάγκου, το ένα από τα δύο παιδιά της οικογένειας νεκρούς από μαχαιριές, ενώ ο άλλος γιος κατάφερε να γλιτώσει με τραύματα.
Η άτυχη 52χρονη, εντοπίστηκε από γείτονες στην αυλή του σπιτιού, ενώ ο 21χρονος γιος της στον διάδρομο. Σημειώνεται επίσης ότι εντός της οικίας επικρατούσε χάος, αφού εντοπίστηκε να είναι σε ακαταστασία.

Ο πατέρας της οικογένειας, από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε ως βασικός ύποπτος για την διάπραξη του εγκλήματος κατάφερε να διαφύγει από την σκηνή με το όχημά του αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα.

Στις έρευνες της Αστυνομίας, συνέδραμε και το ελικόπτερο της Δύναμης, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί το όχημα του υπόπτου τα στοιχεία του οποίου είχαν δοθεί και στην δημοσιότητα.

Ο Βοηθός Αρχηγού Αστυνομίας Επιχειρήσεων Δημήτρης Δημητρίου, σε δηλώσεις του από τη σκηνή ανέφερε: «Δυστυχώς βρισκόμαστε μπροστά από μια οικογενειακή τραγωδία, Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής υπό διερεύνηση στοιχεία, όλα ξεκίνησαν γύρω στις 06:00 το πρωί, όταν ο 59χρονος φερόμενος δράστης επέφερε θανάσιμα τραύματα στην σύζυγό του και στο γιο του. Στην συνέχεια τραυμάτισε το μεγαλύτερο γιο, 25 ετών με μαχαίρι και με καλώδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο».

Επεισοδιακή η σύλληψη του 59χρονου

Το όχημα του 59χρονου στην περιοχή των «Χαλεπιανών»

Ο 59χρονος εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένο υποστατικό στην περιοχή των Χαλεπιανών στο Τσέρι. Στην θέα των αστυνομικών πρόταξε μαχαίρι και τους επιτέθηκε με άγριες διαθέσεις, προβάλλοντας και αντίσταση στη σύλληψη, ωστόσο με την ανάλογη βία τα μέλη της Δύναμης του πέρασαν χειροπέδες.

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 59χρονου

Η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 59χρονου μετά από πληροφορίες που έλαβε, σχετικά με χώρους που σύχναζε ο ύποπτος. Ο 59χρονος ακολούθως οδηγήθηκε στο Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας λόγω τραυμάτων που διαπιστώθηκε ότι έφερε. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε να φέρει εκδορές και αίματα στα χέρια του, τα οποία μερικά εξ αυτών φαίνεται να προκάλεσε μόνος του με το μαχαίρι που κρατούσε, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο άλλα να προκλήθηκαν κατά την διάπραξη της εγκληματικής ενέργειας εντός του σπιτιού.

Η Αστυνομία αναμένεται να διερευνήσει και το ενδεχόμενο το μαχαίρι που πρόταξε ούποπτος να είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε και για την δολοφονία της 52χρονης και του 21χρονου γιου της.

Είχε πλήρη επίγνωση ο 59χρονος

Ο 59χρονος, όπως αποκαλύφθηκε πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λαμβάνει σχετική φαρμακευτική αγωγή.

Το υποστατικό στο οποίο εντοπίστηκε ο ύποπτος

Μετά την σύλληψή του, αναμενόταν να εξεταστεί από ψυχίατρο. Αυτή η τακτική ακολουθείτε πάντοτε από την Αστυνομία σε τέτοιου είδους εγκλήματα, αφού προβλέπεται ο θύτης να εξετάζεται ώστε να διαπιστωθεί αν βρίσκεται σε θέση να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία.

Ο ψυχίατρος που εξέτασε τον 59χρονος διέγνωσε ότι αυτός είχε πλήρη επίγνωση των πράξεων του και μπορεί να καταθέσει για την υπόθεση.

Μίλησε στους ανακριτές ο 25χρονος

Τραυματισμένος αλλά σε κατάσταση εκτός κινδύνου, μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται ο γιος της οικογένειας που παρά την επίθεση που δέχθηκε κατάφερε να γλιτώσει από τα χέρια του δράστη.

Η οικία στους Eργάτες όπου εκτυλίχθηκε η οικογενειακή τραγωδία

Ο 25χρονος νοσηλεύεται στο Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας φέροντας τραύματα στον λαιμό. Όπως είπε στους ανακριτές, ο πατέρας του προσπάθησε να τον πνίξει με καλώδιο και να τον μαχαίρωσε στον λαιμό. Αυτός ήταν που ανέφερε και στις Αρχές ότι τίποτα προηγουμένως, δεν προμήνυε το κακό που θα συνέβαινε. Το βράδυ και μέχρι την ώρα του ξεσπάσματος του πατέρα του, ήταν όλα ήρεμα και ήσυχα στο σπίτι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του.

Ο 25χρονος αναμένεται να δώσει και συμπληρωματική κατάθεση όταν το επιτρέψει η υγεία του. Η κατάθεσή του, θεωρείται «κλειδί» για την υπόθεση, αφού ήταν αυτός που είδε με τα μάτια του όλα όσα συνέβησαν εντός του σπιτιού.

Πολλαπλές μαχαιριές στα θύματα

Στην σκηνή του εγκλήματος, κλήθηκαν για αυτοψία οι Ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους, Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου.

Όπως διαπιστώθηκε, τα δύο θύματα φέρουν πολλαπλές μαχαιριές σε διάφορα μέρη του σώματός τους. Την Παρασκευή (12/2) αναμένεται να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της Ανδρούλας Αβραξίδου και του παιδιού της, Στέλιου Γιάγκου.
Από Ιατροδικαστική εξέταση πέρασε και ο 25χρονος, αλλά και ο 59χρονος αφού στο σώμα του εντοπίστηκαν εκδορές που φέρεται να προκάλεσε μόνος του.

Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας

Από τα πρόσωπα που εισήλθαν πρώτα εντός της οικίας όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία και αντίκρισε το φρικτό θέαμα, μίλησε στην ιστοσελίδα μας. «Μπήκα στο σπίτι και είδα τον φονιά, μόλις με είδε έφυεν».

Στην συνέχεια, έτρεξε μέσα στο σπίτι και είδε αίματα, ενώ ακολούθως εντόπισε τον 21χρονο ο οποίος μόλις είχε χάσει τη ζωή του, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Είμαι δυναμικός άνθρωπος και όμως έτρεμα ολόκληρος όταν αντίκρισα το θέαμα… με ενόχλησε!», είπε χαρακτηριστικά ο αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αστυνομία φέρεται να είχε ειδοποιηθεί από οικεία πρόσωπα της οικογένειας και στο πρόσφατο παρελθόν για άγριους καβγάδες μεταξύ τους: «Δεν ξέρω αν έκαναν τίποτα». Σημειώνεται ότι γείτονες φέρεται να ανάφεραν ότι πριν το άγριο φονικό, είχαν ακουστεί φωνές από το σπίτι.

Από άλλες μαρτυρίες και αναφορές κατοίκων της κοινότητας, φαίνεται ότι ο 59χρονος ύποπτος, είχε προκαλέσει και στο παρελθόν με την συμπεριφορά του αναστάτωση και ανησυχία.

Δεν υπάρχει καταγγελία σχετικά με την οικογένεια

Μετά το τραγικό συμβάν, η Αστυνομία φαίνεται να προχώρησε σε έρευνα και για το παρελθόν - ιστορικό της οικογένειας.
Σημειώνεται ότι επισήμως, δεν υπήρξε καμία καταγγελία στην Αστυνομία για την οικογένεια παρά τις αναφορές, ενώ ούτε ο 59χροος φερόμενος δράστης απασχόλησε ξανά τις Αρχές τα τελευταία χρόνια πέραν από μια περίπτωση, όταν ο ίδιος κατήγγειλε κλοπή.

Θεωρείται εξιχνιασθήσα η υπόθεση

Μετά την σύλληψη του 59χρονου πατέρα της οικογένειας και βασισμένη στην μαρτυρία του 25χρονου γιου που κατάφερε να γλιτώσει, η Αστυνομία θεωρεί ότι η υπόθεση πλέον έχει εξιχνιασθεί. Ωστόσο, οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται, λαμβάνοντας καταθέσεις.
Σημειώνεται ότι πλέον ο 59χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου μετά και την διάγνωση του ψυχίατρου ο οποίος τον εξέτασε και διαπίστωσε ότι βρίσκεται σε θέση να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X