ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Το μόνο που δεν έδωσαν στους αστυνομικούς είναι το VAR»

Οι δηλώσεις του κ. Λοϊζίδη για τα μέτρα που πάρθηκαν για πάταξη της βίας στους αθλητικούς χώρους

24news team

Την άποψη πως τα μέτρα που πάρθηκαν για την αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους δεν πρόκειται να λειτουργήσουν, εξέφρασε το πρωί της Πέμπτης (21/12) ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικών Ισότητα, κ. Νίκος Λοϊζίδης. Φιλοξενούμενος στο πλατό του ALPHA και την εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», ο κ. Λοϊζίδης τόνισε πως τα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν χθες (20/12) από την Υπ. Δικαιοσύνης ρίχνουν την «βόμβα» στο Αρχηγείο της Αστυνομίας περιμένοντας από το σώμα να ελέγξει την ανεξέλεγκτη αυτή κατάσταση.

Όπως δήλωσε ο κ. Λοϊζίδης, η Αστυνομία δεν έχει θέση στα γήπεδα, άλλωστε όπως είπε, στην Ευρώπη όσες χώρες κατάφεραν να πατάξουν την οπαδική βία το έπραξαν με την Αστυνομία εκτός γηπέδων.

Σχολιάζοντας την απόφαση για τα μέτρα η οποία πέρασε από το Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αυτά τα μέτρα που έχουμε διαφημίσει και πολύ-διαφημίσει, το μόνο πράγμα που δεν έδωσαν στους αστυνομικούς είναι να κάνουμε και το VAR στις αμφισβητούμενες φάσεις. Θα θέλουμε 1000 αστυνομικούς για τους αγώνες και για να ακολουθήσουμε αυτό το πλάνο θα πρέπει να αφήσουμε όλα τα καθήκοντα πίσω».

Επιπρόσθετα ο κ. Λοιζίδης σημείωσε πως για την απόφαση των μέτρων αυτών, οι αρμόδιοι «δεν ασχολήθηκαν με τους συνδέσμους φιλάθλων, δεν ασχολήθηκαν με τους steward και την αύξησή τους στα γήπεδα, δεν ασχολήθηκαν με τις αψίδες για να τοποθετηθούν στις εισόδους και γενικά δεν ασχολήθηκαν καθόλου με την νομοθεσία που υπάρχει ήδη».

Ο κ. Λοϊζίδης τοποθετήθηκε και για το μέτρο των ναρκοτέστ στα γήπεδα και τη δυσκολία αυτού να εφαρμοστεί, καθώς η μέθοδος αυτή διενεργείται μόνο στους οδηγούς και για να μπορούν αυτοί να συλληφθούν περνά ένα τρίμηνο αναμονής των αποτελεσμάτων από τους εργαστηριακούς ελέγχους από το χημείο. Μάλιστα, δήλωσε πως η συγκεκριμένη μέθοδος χρειάζεται 10 λεπτά για να βγει το αποτέλεσμα, κάτι που θα προκαλέσει τεράστια συμφόρηση και αναμονή στις εισόδους των γηπέδων.

Ως γενικό σχόλιο ο κ. Λοϊζίδης τόνισε πως οι αρμόδιοι δεν συζήτησαν με τους αστυνομικούς ώστε να ληφθεί υπόψη ο ρεαλισμός που χρειάζεται στην όλη κατάσταση. Θέλοντας να διαφωτίσει το κοινό για τα μέτρα ο πρόεδρος της συντεχνίας ανέφερε πως «ο κόσμος ενημερώνεται για μέτρα το οποία δεν πρόκειται να λειτουργήσουν και πως απλά ανακοινώνονται αποφάσεις που εμπίπτουν ήδη στον υφιστάμενο νόμο και συζητάμε απλά για να λέμε κουβέντες».

Σχετικό απόσπασμα από τις δηλώσεις του

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για πάταξη της βίας στους αθλητικούς χώρους

  • Εντατικοποίηση του ελέγχου
  • Εντοπισμός και κατάσχεση παράνομων και επικίνδυνων αντικειμένων
  • Παροχή δυνατότητας για διενέργεια αλκοτέστ και ναρκοτέστ
    για σοβαρά αδικήματα ο αποκλεισμός από τα γήπεδα μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 10 έτη
  • Σύσταση για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών
  • Διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών
  • Ακύρωση διεξαγωγής αγώνα όταν υπάρχουν σοβαρές πληροφορίες
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση