ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι απειλές στην πρώην του - «Θα σε κρούσω...»

Η περιπετειώδεις σχέση

24news team

Από χίλια κύματα πέρασε σχέση ζεύγους με τον χωρισμό να έρχεται μετά από πολλές φουρτούνες και ζήλιες. Αποτέλεσμα, μάλιστα, της ζήλιας ήταν ο δράστης (σ.σ εφεσείων) να κάψει το όχημα της πρώην συντρόφου του αλλά και να ανατινάξει με χειροβομβίδα το κομμωτήριο που αυτή διατηρούσε στην Λευκωσία. `

Για τις πιο πάνω εγκληματικές πράξεις ο εν λόγω άνδρας καταδικάστηκε για εμπρησμό και απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες με ρίψη χειροβομβίδας.

Συγκεκριμένα, ο δράστης είχε ερωτική σχέση με την παραπονούμενη και σύμφωνα με την ίδια, την ζήλευε τόσο που ο δεσμός τους δεν ήταν σε καμία περίπτωση αρμονικός.

Της επιτέθηκε και της έκαψε το όχημα

Όπως σημειώνει στην απόφαση του το Ανώτατο Δικαστήριο και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που έδωσε η παραπονούμενη στο Κακουργιοδικείο, το 2019 με το που του ανακοίνωσε ότι θα μετέβαινε εκτός Κύπρου για επαγγελματικό ταξίδι, αυτός τα πήρε στο κρανίο λέγοντάς της: «θα σε κρούσω, θα σε διαλύσω τζιαι σένα, τζιαι το αυτοκίνητο, τζιαι τη δουλειά σου, εν ξέρεις ποιος είμαι εγώ».

Η γυναίκα περιέγραψε και άλλο περιστατικό με σκηνή ζηλοτυπίας που συνέβη στις 5.12.2019 όταν εκείνη διοργάνωσε πάρτι στο κομμωτήριο της, παρόντος και του τότε συντρόφου της (σ.σ δράστη). Σε κάποια στιγμή, σύμφωνα με την ίδια, ο άνδρας έφυγε θυμωμένος γιατί την είδε να συνομιλεί με πελάτη. Όταν τέλειωσε το πάρτι η παραπονούμενη τον είδε ξαφνικά μπροστά της, στον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας όπου διαμένει. Ο δράστης σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να την προσβάλλει κάνοντάς της διάφορες ερωτήσεις ενώ δεν έμεινε μόνα στα λόγια αλλά αντιθέτως την χτύπησε προκαλώντάς της αιμορραγία στην μύτη. Μετά το χτύπημα η καταγγέλλουσα ανέβηκε στο διαμέρισμά της ενώ ο δράστης της έστελνε μηνύματα με τα οποία της ζητούσε συγγνώμη.

Τις επόμενες μέρες οι δυο τους δεν είχαν επικοινωνία πέραν κάποιων μηνυμάτων. Στις 23.12.2019, γύρω στις 04:30, η παραπονούμενη ξύπνησε όταν ήχησε ο συναγερμός του αυτοκινήτου της. Τρομοκρατημένη βγήκε στην βεράντα να δει τι συμβαίνει και αντιλήφθηκε ότι καίγονταν τέσσερα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και το δικό της.

Από τις εξετάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα, με την χρήση γυμνής φλόγας και εύφλεκτης ουσίας.

Η παραπονούμενη, εξέφρασε υποψίες εναντίον του πρώην της σε σχέση με τον εμπρησμό και εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Διαφεύγοντας τη σύλληψη, την επισκέφθηκε στις 31.12.2019 στο κομμωτήριο της, όπου και την απείλησε εκ νέου. «Θα βάλω βόμβα στο μαγαζί», ήταν η απειλητική πρόταση που της εκτόξευσε λόγω της απόρριψης του από την ίδια.

Στις 9.1.2020 συνελήφθη τελικά ο δράστης και την επομένη αφέθηκε ελεύθερος ενώ την ίδια ημέρα επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την καταγγέλλουσα αναφέροντάς της πως όλα τέλειωσαν και να μην τολμήσει να δώσει ξανά κατάθεση εναντίον του ή να δώσει το όνομα του στην Αστυνομία γιατί είναι τελειωμένη.

Εξάλλου την ίδια επίσης ημέρα συναντήθηκαν σε καφετέρια όπου εκεί παραδέχθηκε ότι αυτός ήταν το πρόσωπο που έκαψε το αυτοκίνητο της επειδή δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα του και επειδή την είχε δει να τρώει σε εστιατόριο με κάποιο άλλο πρόσωπο. Μάλιστα της περιέγραψε και τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε. Στο τέλος την ρώτησε αν ήθελε να συνεχίσουν να είναι μαζί και εκείνη του ζήτησε χρόνο για να ξεπεράσει το σοκ.

Οι απειλές και η ρίψη χειροβομβίδας

Τον Ιανουάριο του 2020 επίσης, ενώ η παραπονούμενη βρισκόταν σε καφετέρια με φίλους της, ο πρώην της, επικοινώνησε μαζί της και της είπε πως γνώριζε που βρισκόταν και πως αν δεν έφευγε από εκεί σε πέντε λεπτά θα περνούσε με το καλάσνικοφ να τους καθαρίσει. Λόγω του ότι φοβήθηκε έφυγε από την καφετερία και λίγο αργότερα φοβούμενη την αντίδραση του δέχθηκε να τον συναντήσει σε μια ταβέρνα και ακολούθως μετέβη στο σπίτι του. Όταν εξέφρασε την επιθυμία να φύγει αυτός θύμωσε και την απείλησε ξανά.

Τις επόμενες ημέρες τον απέφευγε επικαλούμενη ότι ήταν άρρωστη ενώ αυτός συνέχισε να την απειλεί δια τηλεφώνου και ειδικότερα στις 9.2.2020 την κάλεσε από απόκρυψη και την απείλησε με τη φράση «είσαι τελειωμένη, είσαι τελειωμένη».

Στις 11.3.2020 εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εκ συμφώνου διάταγμα στα πλαίσια αγωγής μεταξύ της παραπονούμενης και του εφεσείοντα, με το οποίο επιβάλλονται διάφορες σχετικές απαγορεύσεις στον εφεσείοντα όπως να συνομιλεί, να επικοινωνεί και να πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των 300μ. το πρόσωπο, την κατοικία, την εργασία και το εξοχικό της.

Ωστόσο αυτός, συνέχισε να την παρενοχλεί, στέλνοντάς της στο κινητό τηλέφωνο διάφορα μηνύματα τα οποία είχαν απειλητικό χαρακτήρα, καθώς επίσης αφορούσαν την πορεία της υπόθεσης, η οποία είχε καταχωριστεί εναντίον του στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αναφορικά με τον εμπρησμό.

Το πρωί στις 14.9.2020, εξερράγη χειροβομβίδα μπροστά από το κομμωτήριο της καταγγέλλουσας. Για την ρίψη χειροβομβίδας ο άνδρας αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη του καθώς επίσης και τις απειλές. Από την πλευρά του ανέφερε ότι η σχέση του με την παραπονούμενη δεν παρουσίαζε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Η έφεση και η μείωση ποινής σε μία κατηγορία

Κατά την έφεση του μεταξύ άλλων, παραπονέθηκε ότι το Κακουργιοδικείο εσφαλμένα έδωσε βαρύτητα στους ισχυρισμούς της πρώην του. Εξάλλου άσκησε έφεση, υποστηρίζοντας ότι δεν παραδέχθηκε ποτέ στην πρώην σύντροφο του πως της έκαψε το όχημα.
«Η ζήλια και η κτητικότητα του εφεσείοντα στη σχέση τους ήταν έκδηλη. Όπως και η ανησυχία του για την επερχόμενη δίκη. Το Κακουργιοδικείο ορθά έλαβε υπόψη ότι υπήρχε μαρτυρία για την ύπαρξη κινήτρου η οποία είναι σχετική, εφόσον χαρακτηρίζει το υπόβαθρο των προθέσεων ενός κατηγορούμενου και ρίπτει φως στις πράξεις του», αναφέρει στην απόφαση του το Ανώτατου.

Ως αποτέλεσμα ο εφεσείων καταδικάστηκε σε όλες τις κατηγορίες που αφορούν σε:

Απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, 

Χρήση εκρηκτικών υλών χωρίς άδεια

Κακόβουλη βλάβη

Πέντε κατηγορίες απειλής

Δύο κατηγορίες παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία

Ανυπακοή σε νόμιμες διαταγές

Δύο κατηγορίες εμπρησμού μηχανοκίνητου οχήματος

Πέντε κατηγορίες για Κακόβουλη βλάβη

Παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε συντρέχουσες ποινές φυλάκισης επτά ετών στις κατηγορίες του εμπρησμού, 18 μηνών στις κατηγορίες για απειλές, 18 μηνών στις κατηγορίες παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και 12 μήνες σε κατηγορία για ανυπακοή σε νόμιμες διαταγές.

«Οι ποινές που επέβαλε το Κακουργιοδικείο δεν μπορούν να χαρακτηριστούν έκδηλα υπερβολικές», σημειώνει η απόφαση, προσθέτοντας «ούτε και διαπιστώνεται σφάλμα αρχής. Λήφθηκαν υπόψη οι προσωπικές περιστάσεις και σταθμίστηκαν κατά την κρίση του αρμοδίου δικαστηρίου, το οποίο είχε να αντιμετωπίσει μια ιδιαιτέρως σοβαρή εγκληματική συμπεριφορά».

Εξάλλου σε μία εκ των κατηγοριών, το Ανώτατο αποφάσισε όπως αυτή να μειωθεί η ποινή σε 18 μήνες.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X