ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Την «άρπαξες» και εσύ; Έτσι θα αντιμετωπίσεις φυσικά την γρίπη!

Τι πρέπει να προσθέσεις στην διατροφή σου και ποια βότανα κάνουν θαύματα στην καταπολέμηση της γρίπης!

Η περίοδος του κρυολογήματος και της γρυπής έχει αρχίσει για τα καλά. Είναι ο καιρός που φτάνεις στην δουλειά και με το πρώτο «αψού», παθαίνεις ένα μικρό εγκεφαλικό, βγάζεις αντισηπτικό και καθαρίζεις τα χέρια σου με μανία. Όχι δεν είμαστε υποχόνδριοι, αλλά ρε παιδιά, ποιος θέλει να αρρωστήσει.


Αναμένει οδηγίες η Κύπρος από τον ΠΟΥ για τον θανάσιμο ιό


Όσο και να προσπαθούμε να προφυλαχτούμε, ένα μικρό κρυολόγημα θα το περάσουμε, είτε είστε από αυτούς που παίρνουν χάπια προληπτικά, είτε από αυτούς που προσπαθούν να τα αποφύγουν εμείς σας έχουμε τροφές και συνήθεις που πρέπει να ακολουθήσετε για να το καταπολεμήσετε.

Η σωστή διατροφή και άσκηση είναι must για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κρυολογήματος.

Πικάντικα φαγητά
Μπορεί να μην τα ανέχεστε, όμως ένα ζεστό νόστιμο φαγητό με κάρι ή κόκκινες πιπεριές, μπορεί να ανακουφίσει την ρινική συμφόρηση και τον πόνο του αυτιού. Απολαύστε λοιπόν αυτές τις κρύες ημέρες μια ζεστή σούπα με κάρι και κοτόπουλο και θα μας θυμηθείτε.

Μαύρη σοκολάτα
Αν αγαπάτε την σοκολάτα όσο και εμείς εκμεταλλευτείτε το! Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες (ισχυρό αντιοξειδωτικό) και ψευδάργυρο. Προσοχή όμως, η πρόσθετη ζάχαρη στις κοινές σοκολάτες επισκιάζουν το κακάο. Για αυτό τον λόγο, καλό είναι να καταναλώνετε 8 – 10 γραμμάρια από μαύρη σοκολάτα με περισσότερο από 70% κακάο.

Δείτε την συνέχεια στο must.com.cy  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X