ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αναμένει οδηγίες η Κύπρος από τον ΠΟΥ για τον θανάσιμο ιό

Εν αναμονή λήψης μέτρων στην Κύπρο

Άντρη Θρασυβούλου

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Κύπρος σχετικά με τον νέο κορονοϊό ο οποίος έχει προκαλέσει αναστάτωση στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα. Η εξάπλωση του νέου κορονοϊού ξεκίνησε από την Κίνα και έχει μεταδοθεί και σε άλλες χώρες όπως την Ιαπωνία και την Ταϊλάνδη. Όπως πληροφορούμαστε, οι ιατρικές υπηρεσίες της Κύπρου αναμένουν τις οδηγίες που θα προκύψουν από τη σύσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη (22/1) υπό το φόβο επιδημίας από το νέο κορονοϊό.

Αυτό που αναμένεται να καθοριστεί στην κρίσιμη αυτή σύσκεψη είναι ποια μέτρα θα πρέπει να ληφθούν. 

Μ. Κολιού: «Απαραίτητα τα μέτρα»

Όπως ανέφερε στο 24news η Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής - Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστημιο Κύπρου, Δρ Μαρία Κολιού, θα πρέπει σίγουρα οι ιατρικές υπηρεσίες της Κύπρου να λάβουν προληπτικά μέτρα έπειτα και από τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Ελέγχου Νοσημάτων που τονίζει ότι η παγκόσμια κοινότητα θα πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα.Το γεγονός ότι οι ειδικοί έχουν πλέον καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο θα πρέπει να μας κρατά σε επιφυλακή, τονίζει η κ. Κολιού.

Αυξάνονται τα κρούσματα

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού που έχει ήδη κοστίσει τη ζωή εννέα ανθρώπων αυξάνονται διαρκώς. 

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει αγγίξει τα 222 παγκοσμίως. Μάλιστα, την Τετάρτη (22/1), ο αναπληρωτής επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας ανέφερε ότι η νέα μορφή του θα μπορούσε ενδεχομένως να μεταλλαχθεί, αυξάνοντας τον κίνδυνο για περαιτέρω μετάδοσή του.

Την ίδια ώρα, αρκετές χώρες έχουν ξεκινήσει να προβαίνουν στη λήψη μέτρων στα αεροδρόμια και ειδικότερα στις διαδικασίες ελέγχου.

 Τι γνωρίζουμε για τον ιό

Πυρετός, δυσκολία στην αναπνοή είναι τα συμπτώματα του ιού που ανήκει στην ίδια οικογένεια κορονοϊών με αυτόν της ασθένειας SARS, Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο. Πάλι, η συγκεκριμένη ασθένεια είχε ξεκινήσει από την Κίνα και κόστισε τη ζωή σε περίπου 800 ανθρώπους μεταξύ του 2003 και του 2004 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X