ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι εντόπισαν στην κάρτα sim του Μεταξά

Εξετάστηκαν τα δεδομένα της πριν να καταδικαστεί

Στα χέρια του ΤΑΕ Λευκωσίας βρίσκεται η κάρτα sim του κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά, που εντοπίστηκε στα ρούχα του, κατά το επισκεπτήριο στις Κεντρικές Φυλακές. 

Κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου το Σάββατο 29/6, συγγενικά του πρόσωπα πήγαν στις Κεντρικές Φυλακές για να τον επισκεφθούν.

Μαζί τους είχαν ρούχα για να τα δώσουν στον καταδικασθέντα. Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε από τους δεσμοφύλακες, εντοπίστηκε μια κάρτα sim στο παντελόνι του.

Η κάρτα παραλήφθηκε ενώ το επισκεπτήριο διακόπηκε. Από πλευράς τους, οι συγγενείς εξέφρασαν άγνοια για το εν λόγω αντικείμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές φαίνεται να εντόπισαν συνομιλίες του 35χρονου, πρώην ίλαρχου, με διάφορες γυναίκες. Η κάρτα sim θα τεθεί κάτω από το μικροσκόπιο της Αστυνομίας για επεξεργασία των ηλεκτρονικών δεδομένων για να διαπιστωθεί κατά πόσο σχετίζεται με τα στυγερά εγκλήματα που διέπραξε ο 35χρονος. 

Πάντως από τον  εντοπισμό της κάρτας sim προκύπτει το ερώτημα αν υπήρχε κάποιο στοιχείο περαιτέρω που να τον εμπλέκει δεν θα προσπαθούσε να την καταστρέψει ή να την εξαφανίσει; 

Θυμίζουμε πως ο 35χρονος κατά τη διάρκεια της σύλληψης του προσπάθησε να καταπιεί μια κάρτα sim που περιείχε φωτογραφίες και βίντεο των θυμάτων του.

Σημειώνεται πως ο Μεταξάς εξαφάνισε το κινητό του, που μέχρι στιγμής παραμένει άφαντο, ενώ έκρυψε τα σχοινιά που έδενε τα θύματά του και συσκευή GPS. Τα πέταξε λίγο πριν συλληφθεί γιατί τα θεώρησε ενοχοποιητικά εναντίον του.

Γνώριζαν από πριν για την κάρτα 

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας «πρόκειται για κάρτα sim και εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως τα δεδομένα, που υπάρχουν σε αυτήν, είναι δεδομένα τα οποία είχε υπόψη της η ανακριτική ομάδα».

«Τα δεδομένα της κάρτας βρίσκονται ήδη στον ανακριτικό φάκελο, αφού έχουν γίνει οι απαραίτητες εξετάσεις για τον αριθμό της συγκεκριμένης κάρτας από πριν», είπε.

Σημείωσε ότι με τις νέες έρευνες προς το παρόν δεν προκύπτει κάτι νεότερο, συμπληρώνοντας ότι οι εξετάσεις της συγκεκριμένης κάρτας είχαν γίνει πριν καταδικαστεί ο Μεταξάς, με το άνοιγμα των τηλεπικοινωνιακών του δεδομένων.

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας ενδέχεται οι ανακριτές να μεταβούν στις Κεντρικές Φυλακές, προκειμένου να πάρουν νέα κατάθεση από τον 35χρονο κατά συρροή δολοφόνο.

«Η Αστυνομία ήδη γνωρίζει την σοβαρότητα του θέματος»

Το θέμα της ανεύρεσης νέας κάρτας κινητής τηλεφωνίας στα ρούχα του Νίκου Μεταξά διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές της Αστυνομίας και μόλις ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις θα γίνουν ανακοινώσεις, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Η Αστυνομία ήδη γνωρίζει την σοβαρότητα του θέματος, είμαι βέβαιος ότι θα κάνει το καθήκον της και πολύ σύντομα να προβεί σε ανακοινώσεις, πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του έγιναν στο περιθώριο της εκδήλωση βράβευσης πολιτών που συνέβαλαν με διάφορους τρόπους στο έργο της Αστυνομίας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης συνεχάρη την Αστυνομία αλλά και τους πολίτες δίδοντας το μήνυμα «σε όλο τον κόσμο να συνεργάζεται άφοβα με την Αστυνομία για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το έγκλημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση