ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι άφησε πίσω της η φωτιά στα Κελοκέδαρα

Διερευνώνται τα αίτια

ΚΥΠΕ

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε αργά χθες το βράδυ η δασική πυρκαγιά κοντά στο δάσος Ζιριπιλλή στα Κελοκέδαρα έχοντας κάψει 3 εκτάρια γης, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορούσε γεωργικές καλλιέργειες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε χθες Τετάρτη 12 Ιουλίου, 2023 και ώρα 18:40 κοντά στο δάσος «Ζιριπιλλή» στην κοινότητα Κελοκέδαρα της επαρχίας Πάφου, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 23:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Η πυρκαγιά είχε ως αποτέλεσμα να καούν συνολικά 3 εκτάρια γης, από τα οποία τα 2,5 εκτάρια αφορούσαν γεωργικές καλλιέργειες, καλαμιώνες και άλλη παραποτάμια βλάστηση και το 0,5 εκτάριο πευκόφυτο κρατικό δάσος.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν 36 άτομα του Τμήματος Δασών με 10 πυροσβεστικά οχήματα, 5 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 2 πυροσβεστικά οχήματα, 3 προωθητές γαιών, ένα βυτιοφόρο όχημα, καθώς και εθελοντές από τις γύρω κοινότητες. Από αέρος συνέδραμαν 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα του Τμήματος Δασών.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς, θα παραμείνουν για όσο διάστημα χρειαστεί, επίγειες δυνάμεις για αποτροπή τυχόν αναζωπυρώσεων.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση