ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θλίψη - Κορωνοϊός: «Περίπου 100 Κύπριοι έχουν πεθάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο»

Πενθεί η κυπριακή κοινότητα στην Μεγάλη Βρετανία

Περίπου 100 Κύπριοι έχουν πεθάνει από κορωνοϊό στη Βρετανία από την έναρξη της πανδημίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, Χρήστος Καραολή στην Cyprus Mail, την Τρίτη (7/4).


Κύπρος - Η Εθνική Φρουρά σε χωριά και κοινότητες το Πάσχα;


Ο κ. Καραολή διευκρίνισε ότι περίπου το 70 τοις εκατό των θανάτων αφορά Ελληνοκύπριους και το υπόλοιπο 30 τοις εκατό είναι Τουρκοκύπριοι.

«Ο αριθμός των θανάτων είναι πράγματι υψηλός, είναι μια τραγωδία», είπε. 

«Ωστόσο, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αναμέναμε αυτά τα στοιχεία, δεδομένου ότι το επίκεντρο της επιδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι το Λονδίνο, όπου ζουν οι περισσότεροι Κύπριοι», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καραολής δήλωσε ότι η οργάνωσή του, έχει συγκεντρώσει 40 εθελοντές που συνεργάζονται με τις τοπικές αρχές για να παρέχουν υποστήριξη σε ευάλωτους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους, και να παραδίδουν φαγητό και φάρμακα στα σπίτια τους.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε τους Κύπριους που έχουν ανάγκη και την Τρίτη (7/4) το βράδυ θα συζητήσουμε νέες πρωτοβουλίες και μέτρα υποστήριξης για την εφαρμογή».


«Έσβησε» Κύπριος επιχειρηματίας και δημοσιογράφος στο ΗΒ από κορωνοϊό (pic)


Η ομοσπονδία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, έχει επίσης συγκεντρώσει χρήσιμες πληροφορίες υποστήριξης για τους Κύπριους σπουδαστές που βρίσκονται σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Έχουμε δημιουργήσει μια σελίδα στην ιστοσελίδα μας, με χρήσιμες πληροφορίες για τους φοιτητές μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», κατέληξε ο κ. Καραολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X