ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θάνατος Παναγιώτη: Ήρθαν από την Ιταλία οι ανακριτές - Πήραν καταθέσεις

Σύντομα ο φάκελος θα μεταβιβαστεί στο Γενικό Εισαγγελέα

Δημήτρης Λουκά

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών σχετικά με τον τραγικό θάνατο του 27χρονου καταδρομέα - ΣΥΟΠ, Παναγιώτη Γιαννιού, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης της Εθνικής Φρουράς στη θαλάσσια περιοχή της Λάρας, την Δευτέρα (27/6/2022).

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, οι ανακριτές, οι οποίοι ανέλαβαν την υπόθεση, επέστρεψαν από την Ιταλία και σήκωσαν εκ νέου μανίκια έτσι ώστε ο φάκελος της υπόθεσης να μεταβιβαστεί το συντομότερο δυνατόν στον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη για περαιτέρω οδηγίες.

Όπως πληροφορούμαστε, η ανακριτική ομάδα, πήρε τις απαραίτητες καταθέσεις από την κατασκευάστρια εταιρεία του ελικοπτέρου και συγκεκριμένα κάποιες διευκρινήσεις, οι οποίες αφορούν την ενδοεπικοινωνία που υπήρξε εντός του ελικοπτέρου.

Στις έρευνες συμβάλουν και εμπειρογνώμονες για διάφορα θέματα που αφορούν το ελικόπτερο.

Θυμίζουμε ότι το κατώφλι του ΤΑΕ Πάφου, πέρασαν όλοι όσοι συμμετείχαν στην προγραμματισμένη άσκηση δίδοντας κατάθεση. Συγκεκριμένα καταθέσεις έδωσαν όλοι οι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου, οι οποίοι είναι οι πιλότοι και οι στρατιώτες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής ο θάνατος του Παναγιώτη Γιαννιού, προήλθε από βαρύτατη κάκωση κεντρικού νευρικού συστήματος, συνεπεία κατάγματος σπονδυλικής στήλης λόγω πτώσης από ύψος ενώ οι προκαταρκτικές έρευνες, έδειξαν πως ο 27χρονος καταδρομέας δεν έπεσε από το προβλεπόμενο ύψος, το οποίο προνοεί η συγκεκριμένη άσκηση.

Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα προγραμματισμένου διαφημιστικού σποτ που είχε την έγκριση του Υπουργείου Άμυνας και σκοπό είχε την προώθηση του κοινωνικού έργου των καταδρομικών δυνάμεων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X