ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θάνατος Μιχάλη: «Θα αλλάξουν τα δεδομένα αν ευθύνεται το χτύπημα»

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας

24news team

Προς το τελικό στάδιο βρίσκονται οι έρευνες της Ανεξάρτητης Αρχής Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το περασμένο καλοκαίρι έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και το συγκρότημα «ΔΙΑΣ».

Το 24news , επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής, Ανδρέα Πασχαλίδη, ο οποίος μας ανέφερε πως αρκετοί πολίτες υπέβαλαν καταγγελία κατά της Αστυνομίας για υπέρμετρη βία και κακοποίηση. 

Σύμφωνα με τον κο. Πασχαλίδη έχουν ληφθεί καταθέσεις από περίπου 60 άτομα ενώ στον φάκελο θα συμπεριληφθούν και βίντεο και φωτογραφίες από τα εν λόγω επεισόδια.

Όπως μας εξήγησε, η Ανεξάρτητη Αρχή Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, όρισε επιτροπή για να ερευνήσει τα επεισόδια και το κατά πόσο εμπίπτουν ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα.

Σημειώνεται πως τον τελευταίο λόγο, έχει η Νομική Υπηρεσία, η οποία θα μελετήσει και θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα, μόλις της παραδοθεί ο φάκελος.

Η νενομισμένη νεκροτομή, δεν κατέδειξε την τελική αίτια θανάτου του 44χρονου

Κληθείς να σχολιάσει τον θάνατο του Μιχάλη Νεοφύτου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Παρασκευής (8/7), ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, είπε πως αναμένουν την τελική αίτια του θανάτου του.

«Αν πάρουμε ένα πόρισμα ή εύρημα και δούμε πως για τον θάνατο του Μιχάλη φέρει ευθύνη το χτύπημα που δέχθηκε ή αυτό συνέβαλε στο να καταλήξει, τότε θα αλλάξουν τα δεδομένα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος. Πασχαλίδης.

Εξάλλου χθες, διενεργήθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου Μιχάλη, από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, στην παρουσία του Πανίκου Σταυριανού, ο οποίος διορίστηκε από την οικογένεια του 44χρονου.

Η νενομισμένη νεκροτομή, δεν κατέδειξε την τελική αιτία θανάτου, ωστόσο λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Ο Μιχάλης Νεοφύτου, απευθύνθηκε στην Ανεξάρτητη Αρχή Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, προχωρώντας σε καταγγελία για υπέρμετρη βία και κακοποίηση από τα μέλη της δύναμης.

Ο άτυχος 44χρονος συμμετείχε στη διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό Μέγαρο η οποία αφορούσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα είχε καταγγείλει είχε δεχτεί κτύπημα στο κεφάλι από πιστόλι που έριχνε καπνογόνα.

«Από τον πυροβολισμό στο κεφάλι ακόμα υποφέρω με αφόρητους πονοκεφάλους και παίρνω παυσίπονα καθημερινά απλά για να είναι οι πόνοι υποφερτοί. Εξωτερικά το πρόσωπό μου είναι πολύ καλύτερα, αλλά τα πολλαπλά κατάγματα στο κρανίο και στο πρόσωπο παραμένουν και με βασανίζουν», είχε γράψει το περασμένο καλοκαίρι σε προσωπικό του λογαριασμό στο διαδίκτυο ο Μιχάλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση