ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τετραπλό θανατηφόρο - Σκέψεις για να βάλουν κάμερες στο σημείο

Τι δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών

Στις 09:30 πραγματοποιείται η σύσκεψη για τη μείωση τροχαίων δυστυχημάτων υπό τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξη Βαφεάδη, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν εμπειρογνώμονες του Τμήματος Δημοσίων Έργων, ώστε να εξεταστούν τα μέτρα που μπορούν να συμβάλουν στη μείωση δυστυχημάτων, όπως το τετραπλό θανατηφόρο που σημειώθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στη Λεμεσό.

Ο κ. Βαφεάδης είχε αναφερθεί στη σύσκεψη σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ.

O Υπουργός Μεταφορών σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίου του ΡΙΚ «στο δρόμο αυτό έχουμε πέντε συνεχόμενα φώτα τροχαίας. Αυτό εξηπακούει ότι είναι ένας ευθύς δρόμος, στον οποίο κάποιος μπορεί να αναπτύξει υψηλές ταχύτητες, συνεπώς μία από τις σκέψεις είναι να τοποθετηθούν κάμερες σε αυτό το δρόμο επειδή ακριβώς μετά από αυτό το ατύχημα έχει καταταχθεί σε μελανό σημείο αυτή η διασταύρωση και πρέπει να λάβουμε μέτρα, να το διαχειριστούμε».

Αναφορικά με τις περίπου 18-20 χιλιάδες παραβιάσεις του κόκκινου σηματοδότη για το 2023 ο Υπουργός το χαρακτήρισε απαράδεκτο και τόνισε ότι κάποια πρόστιμα πρέπει να παραμείνουν και ενδεχομένως να αυξηθούν.

Βγήκαν συμπεράσματα από την αναπαράσταση

Το βράδυ της Πέμπτης (04/01), εμπειρογνώμονες πραγματοποίησαν την αναπαράσταση του τραγικού δυστυχήματος και σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εξαχθεί συμπεράσματα τα οποία θα ληφθούν υπόψη για τη διερεύνηση της υπόθεσης και αναμένεται να βρίσκονται εντός του ποινικού φακέλου που θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο για να τεκμηριωθεί η σοβαρότητα των αδικημάτων που προκύπτουν εναντίον του 44χρονου.

Να σημειωθεί πως τα βασικά ερωτήματα που αναζητούσαν οι Αρχές μέσα από τη διαδικασία της αναπαράστασης, ήταν με ποια ταχύτητα κινείτο το διπλοκάμπινο κι αν ο 44χρονος πέρασε με κόκκινο.

Υπενθυμίζεται πως το διάταγμα κράτησης του 44χρονου οδηγού του διπλοκάμπινου εκπνέει τη Δευτέρα (08/01). Όλο το μαρτυρικό υλικό για την υπόθεση αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα μαζί με τους ανακριτές όπου θα αποφασιστεί πως θα προχωρήσουν για την υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση