ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέλος στην απαγόρευση του χορού στις εξόδους; Οι νέες χαλαρώσεις που αναμένονται

Εισήγηση επέκτασης του 'Test to Stay' ενώπιον του Υπουργικού

ΚΥΠΕ

Πρόταση για εισαγωγή του μέτρου "Test to Stay" και σε άλλους κλάδους της οικονομίας αναμένεται να θέσει προς έγκριση ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου πραγματοποιείται υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στις 09:30, στο Προεδρικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η εισήγηση για ευρύτερη εισαγωγή του μέτρου Test to Stay, η οποία προνοεί συνεχή προληπτικά τεστ από εργαζομένους που είναι στενές επαφές κρουσμάτων, αναμένεται να τεθεί προς έγκριση ενώπιον του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια χθεσινής επίσκεψης του στο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς στη Λάρνακα κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου "Test to Stay", ο κ. Χατζηπαντέλα σημείωσε πως έχει «ενημερωθεί από ειδικούς στην Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή ότι θέλουν να το συζητήσουν και για άλλους κλάδους της οικονομίας όπως τα Νοσοκομεία, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία», συμπληρώνοντας πως «εάν υπάρχει ομόφωνη απόφαση τότε θα πάει πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργικό αναμένεται να εγκρίνει και άλλες μικρές χαλαρώσεις, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η άρση της απαγόρευσης που αφορά στον χορό στα κέντρα διασκέδασης.

Αντιθέτως, σχεδόν βέβαιο πρέπει να θεωρείται ότι δεν θα τεθεί οποιαδήποτε εισήγηση χαλάρωσης αναφορικά με τους μη εμβολιασμένους, ενώ δεν θα υπάρξει καμιά εισήγηση εκ μέρους των επιδημιολόγων για αυστηρότερα μέτρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X