ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας που επιτέθηκε σε ακτιβιστές στην Λευκωσία

Αναμένεται να δώσει κατάθεση

24news team

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας σχετικά με το βίντεο, το οποίο κάνει από χθες τον γύρο του διαδικτύου, δείχνοντας εξαγριωμένο άνδρα να επιτίθεται σε ακτιβιστές το βράδυ του Σαββάτου (24/9).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Αρχές, ήδη προχώρησαν στην ταυτοποίηση του άνδρα ο οποίος αναμένετο να καταθέσει έτσι ώστε να διαφανεί εάν προκύπτουν εναντίον του κατηγορίες. Σημειώνεται πως οι διωκτικές Αρχές, έλαβαν καταθέσεις από τους παρευρισκόμενους και τους παραπονούμενους. 

Θυμίζουμε πως το αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε στη Λήδρας, κατά τη διάρκεια ειρηνικής εκδήλωσης ακτιβιστών.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, άνδρας πλησιάζει με επιθετικό τρόπο συμμετέχοντες της εκδήλωσης, ενώ μόλις αντιλήφθηκε ότι βιντεοσκοπείται από γυναίκα πήγε προς το μέρος της χτυπώντας την.

Το επίμαχο βίντεο

Η ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου 

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καταδικάζει τις απαράδεκτες και βίαιες συμπεριφορές από όπου και εάν προέρχονται και γενικά καταδικάζει την βία γιατί απλά είναι βία και η βία δεν μας δείχνει ότι επιτέλους ζούμε ή όχι σε μία δημοκρατική χώρα σε μία ευρωπαϊκή χώρα.

Το Σάββατο (24/9/22) και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ειρηνική εκδήλωση ακτιβιστών στην Λευκωσία των οργανώσεων AV και 269Life Κύπρου ( Παγκόσμιες οργανώσεις) και μάχονται για τα δικαιώματα και την απελευθέρωση των ζώων, απροειδοποίητα πολίτης επιτέθηκε σε δύο ακτιβιστές (μία γυναίκα και ένα άντρα). Τους τραυμάτισε σοβαρά όπως επίσης προκάλεσε υλικές ζημιές. Οι ακτιβιστές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για περίθαλψη και περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Τέτοια περιστατικά και τέτοιες βίαιες συμπεριφορές μας δείχνουν ότι η δημοκρατία στην χώρα μας δεν λειτουργεί σωστά. Ο κάθε άνθρωπος έχει το ελεύθερο να εκφραστεί γιαυτά που πιστεύει και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να του στερήσει αυτό το δικαίωμα έστω και εάν διαφωνεί κάποιος.

Καλούμε άμεσα την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας όπως άμεσα διατάξουν έρευνα για το περιστατικό και να αναζητηθούν ο/οι ένοχος/οι εάν και εφόσον προκύψουν τα οποιαδήποτε στοιχεία εναντίον τους να οδηγηθούν εκεί και όπου τους αξίζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση