ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα σχοινιά και τα μαχαίρια του υπέδειξε ο «Ορέστης»

Οδήγησε τους ανακριτές σε συγκεκριμένο χώρο

Σε σημαντικά τεκμήρια για την υπόθεση των φόνων που ομολόγησε ότι διέπραξε οδήγησε ο Νίκος Μεταξάς τους ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας, πριν από μερικές ημέρες, γεγονός που αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε το πρωί της Τρίτης 21/05.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο καθ' ομολογία κατά συρροή δολοφόνος οδήγησε τους ανακριτές σε συγκεκριμένο χώρο, όπου έκρυψε σχοινιά και μαχαίρια, τα οποία χρησιμοποιούσε κατά την διάπραξη των στυγερών εγκλημάτων του.

Τα εν λόγω αντικείμενα φέρονται να συνδέονται με την υπόθεση, καθώς ο «Ορέστης» χρησιμοποιούσε σχοινί συγκεκριμένου τύπου για να δένει τα πόδια των θυμάτων του, προτού τα ξεφορτωθεί, καθώς και για να δένει τις ταξιδιωτικές βαλίτσες πάνω στα τσιμεντομπλόκ, που αποτελούσαν βαρίδια τα οποία θα τις παρέσυραν στον βυθό των λιμνών.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, Υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης, ο 35χρονος καθ΄ομολογίαν κατά συρροήν δολοφόνος υπέδειξε νέες σκηνές σε ανοιχτό χώρο στη Λευκωσία από όπου και παραλήφθηκαν τεκμήρια που σχετίζονται άμεσα με την υπόθεση.

Στην συνέχεια, ο κ. Γιωρκάτζης ανέφερε ότι λήφθηκαν 550 καταθέσεις από τους ανακριτές της υπόθεσης, ενώ θα ληφθούν ακόμη 70, παράλληλα 427 τεκμήρια στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Απευθείας δίκη

Οι ανακριτές της υπόθεσης παρακάθισαν την Δευτέρα (20/5) σε σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκε η μέχρι τώρα πορεία των ερευνών και δόθηκαν οδηγίες για τα επόμενα βήματα. Οι ίδιες πληροφορίες δηλώνουν ότι ο καθ΄ομολογίαν κατά συρροήν δολοφόνος αναμένεται να οδηγηθεί σε απευθείας δίκη, ακόμα και χωρίς τον εντοπισμό των εναπομεινασών σορών, αυτήν της Maricar Valdez Arquiola και της Sierra Graze.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X